Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 september '10

Eco Fair Trade Jeans werkt
Greanz opent in Amersfoort-centrum en Soest

De eerste Eco Fair Trade Jeansstore in Europa heeft maar liefst twee nieuwe vestigingen geopend. Naast de eerste vestiging in het Winkelcentrum Vathorst, kan iedereen nu ook terecht in het Winkelcentrum Sint Jorisplein in het centrum van Amersfoort en in Soest. Dat Eco Fair Trade Jeans een schot in de roos is, blijkt wel uit het feit dat deze twee nieuwe vestigingen binnen één jaar na de opening van de shop in Vathorst zijn geopend. Deze uitbreiding past in de strategie van de Amersfoortse onderneming om te groeien tot ongeveer 50 filialen in Nederland in 2015.

Amersfoort Centrum
In Vathorst en Amersfoort Noord is Greanz een enorm succes. De grijze Greanz-tas (van gerecyclede petflessen) is nu al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Nu is de binnenstad van Amersfoort aan de beurt. In de Sint Jorisstraat opende de tweede Greanz-vestiging onlangs haar deuren. Bijna twee keer zo groot als de eerste vestiging, maar met dezelfde vertrouwde Greanz-collectie.

Soest
De derde vestiging is inmiddels ook geopend en bevindt zich in winkelcentrum Soest-Zuid. Dit is de eerste vestiging buiten Amersfoort en binnenkort zullen er meer volgen.

Uniek concept
Martin Visser bedacht het unieke Greanz-concept, waarbij niet alleen alle verkochte kleding volledig Eco en Fair Trade zijn, maar de hele winkel voldoet aan de strengste normen op het gebied van "eerlijke" producten. Zo is het interieur van de winkels gemaakt van gerecyclede materialen en zelfs de afvalstromen zijn tot het absolute minimum beperkt.

De kleding van Greanz wordt alleen gemaakt van producten van leveranciers die gebruik maken van honderd procent ecologische materialen. Bij het productieproces wordt ervoor gezorgd dat de leverancier een eerlijke prijs krijgt en Greanz-producten zijn gegarandeerd kinderarbeidvrij. Toch is de kleding bij Greanz minstens net zo voordelig als bij andere winkels. Greanz zal blijven vernieuwen. Er wordt voortdurend gekeken naar uitbreiding en aanpassingen in de collectie. Daarnaast liggen de plannen klaar voor nog meer Greanz-vestigingen.

Noot voor de redactie (