Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel van start

bezuinigingen bij gemeente Tytsjerksteradiel van start

De gemeente Tytsjerksteradiel maakte in mei bekend de komende jaren te moeten bezuinigen als gevolg van de bezuinigingen door het rijk. De bezuinigingen lopen op tot 4 miljoen in 2014. De per 2014 te realiseren ombuigingen hebben niet alleen gevolgen voor de gemeentelijke organisatie, maar ook u als inwoner zult iets van de bezuinigingen merken.

Aan de slag met scenariogroepen
Binnen de gemeente wordt deze week een start gemaakt met zogenaamde scenariogroepen. Dit houdt in dat ambtenaren in groepen nadenken over de verschillende beleidsterreinen waarop bezuinigd moet worden. `Er wordt niet alleen gesproken over waarop bezuinigd kan worden, maar ook over hoe we dit gaan doen en waarom we op deze terreinen moeten bezuinigen', legt wethouder Schippers uit.

Inbreng van burgers van groot belang
Het college en de raad hechten groot belang aan inbreng van de inwoners bij deze ombuigingsoperatie. Niet omdat het moet, maar omdat we de waarde hiervan inzien. `In Tytsjerksteradiel vinden wij het belangrijk om ook burgers te horen,' aldus wethouder Schippers. `Dit houdt in dat wij graag inbreng van burgers willen. Vaak hebben inwoners een andere kijk op zaken. Dit kan heel verhelderend werken en soms tot verrassende oplossingen leiden.'

Meedenken?
Hebt u, nu of al langer, een idee hoe de gemeente een bepaalde taak anders tegen minder kosten kan uitvoeren? Dan is dit bij uitstek de gelegenheid. Bij ieder idee zal door de werkgroepen bekeken worden wat er met de inbreng gedaan kan worden. De voorstellen van de werkgroepen zijn adviezen aan het college van BenW. Het college beslist welke ombuigingsvoorstellen aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Die zal daar begin volgend jaar besluiten over nemen.

Heeft u een idee, wilt u graag eens uw mening laten horen? Laat het dan aan ons weten.
Wij ontvangen de ideeën graag voor 1 oktober aanstaande. Wij behandelen alle ideeën uiterst zorgvuldig en uiteraard kunt u een reactie van ons verwachten. Bruikbare ideeën, die uiteindelijk ook door de gemeenteraad worden overgenomen, waarderen wij met een attentie.

U kunt tot 30 september uw idee mailen naar gemeente@t-diel.nl of stuur uw idee naar

Gemeente Tytsjerksteradiel
o.v.v. ombuigingsoperatie
Postbus 3
9250 AA Burgum