Senternovem

21-07-2010 |

Economische Missie Afvalwaterzuivering Turkije: 20-23 oktober 2010

Aanmelden: uiterlijk 6 augustus 2010

Bent u expert in afvalwaterzuivering? Turkije biedt kansen. Neem deel aan de economische missie naar Turkije onder leiding van Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen. De focus ligt op afvalwaterzuivering én energie-efficiency in deze branche. De organisatie van deze missie is in handen van NL EVD Internationaal, in nauwe samenwerking met de Unie van Waterschappen, het Netherlands Water Partnership, de Wateralliance en NL Energie en Klimaat, alsmede de Nederlandse ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanbul. Afvalwaterzuiveringsinstallatie
Afvalwaterzuiveringsinstallatie

Doel van de missie
Het doel van de missie is Nederlandse bedrijven te koppelen aan Turkse bedrijven en overheden. Dit gebeurt in de vorm van matchmaking; individuele afspraken met potentiële Turkse counterparts. Gedurende de reis vinden ook collectieve activiteiten plaats waarbij u informatie over de ontwikkelingen van de lokale markten krijgt.

Voorlopig programma
Matchmaking staat centraal. U ontmoet (individueel) potentiële Turkse zakenpartners en legt contacten met overheden, onder meer tijdens het High Level Seminar op het gebied van afvalwaterzuivering. Daarnaast krijgt u informatie over de lokale markten op het gebied van watertechnologie en een presentatie van de projectenportefeuilles van Internationale Financiële Instellingen en de Europese Commissie. U bezoekt zowel Istanbul als Ankara. Raadpleeg het programma.

Enkele netwerkactiviteiten sluiten aan bij de energiemissie onder leiding van oud-minister Laurens-Jan Brinkhorst, die wordt georganiseerd door het Turkije Instituut (19-23 oktober). Bij de internationale energieconferentie in Ankara kunt u uw expertise presenteren op het gebied van energie-efficiency.

Kansen in watertechnologie
Turkije heeft 27 miljard euro gereserveerd (tot 2013) voor de bouw van een groot aantal nieuwe waterzuiveringsinstallaties en verbetering van bestaande installaties. Het gaat zowel om grootschalige projecten in steden als kleinschalige projecten in de provincies. Agentschap NL heeft twee Government to Government (G2G) projecten ontwikkeld om de Turkse inspanningen op dit terrein te ondersteunen. Naast technologie en civiele techniek heeft Turkije vooral behoefte aan kennis voor het beter organiseren van afvalwaterzuivering: gedecentraliseerd waterbeheer geïntegreerd waterbeheer (drinkwater, afvalwater e.a.) betere samenwerking tussen verschillende belanghebbende organisaties verbeteren van capaciteit en kennisniveau van
afwaterzuiveringsinstallatie-operators. Dit levert veel kansen op voor Nederlandse bedrijven en consultants.