De Nederlandse Bank

Dutch Cultural Days in Frankfurt van 20 oktober tot 15 november

Nieuwsbericht

Datum 14 september 2010

Frankfurt zal bruisen als Nederland van 20 oktober tot 15 november tijdens de Culturele Dagen haar culturele rijkdom toont. Tal van Nederlandse artiesten, kunstenaars en gezelschappen, een mix van grote namen en jong talent, geven acte de présence. Het inmiddels traditionele evenement is deze keer een samenwerking tussen de Europese Centrale Bank en de Nederlandsche Bank (DNB). De Culturele Dagen geven elk jaar een ander Europees land de kans om haar cultuur voor het voetlicht te brengen.

DNB heeft er alles aan gedaan om er een breed, gevarieerd cultureel programma van te maken. De openingsceremonie op 20 oktober wordt een lust voor het oog en een feest voor het oor: dansers van Het Nationale Ballet zullen op deze avond in vier balletten de toon zetten voor de Dutch Cultural Days.

Na de openingsceremonie is er voor de Frankfurtse gemeenschap alle ruimte om andere facetten van de Nederlandse cultuur te ontdekken. Naast dans, dat een zeer nadrukkelijke plaats inneemt, komen klassieke muziek, toneel, literatuur, design en architectuur aan bod in vele exposities, theatervoorstellingen, concerten, een filmfestival en literatuuravonden.

Een greep uit het aanbod: de strijk- en blaasensembles van het Koninklijk Concertgebouworkest, toneelgroep Mugmetdegoudentand, architect Cees Dam, literatoren Arnon Grunberg en Adriaan van Dis, Dutch design, dansgroepen ISH en de Rotterdamse Dansacademie, en pianisten Arthur en Lucas Lussen. Een concert van The Netherlands Youth String Orchestra vormt het slot van de culturele dagen.

Links


* Cultural Days 2010

---