Vereniging FME-CWM


Seminar over zakendoen met Iran

Datum: 20 oktober 2010
Locatie: Den Haag

Op 20 oktober organiseert FME samen met Fenedex in Den Haag een seminar over het zakendoen met Iran. Het EU sanctiebeleid en de betalings(on)mogelijkheden komen uitgebreid aan bod.

Het financiële verkeer tussen Iran en Europa, dat al voor een lange tijd zeer moeilijk was, wordt nu nog beperkter. Veel Westerse banken willen niet betrokken zijn in financiële transacties met Iran. Europese overheden verstrekken geen exportkredietverzekeringen en/of garanties aan bedrijven die met Iran handelen. Ook zijn de tegoeden van Iraanse banken en verzekeraars bevroren. Vliegtuigen en schepen met bestemming Iran kunnen geïnspecteerd worden. En de zwarte lijst met personen en organisaties uit Iran is verder uitgebreid.

In juni is de VN Veiligheidsraad het eens geworden over een resolutie over additionele sancties ten aanzien van Iran. Ter implementatie van deze resolutie heeft de Europese Unie op 26 juli een Raadsbesluit aangenomen. In dit Raadsbesluit zijn tevens aanvullende EU-autonome maatregelen opgenomen, die verder gaan dan de VN resolutie. De precieze uitwerking van dit besluit volgt in een verordening van de Europese Unie die waarschijnlijk eind september gepubliceerd en van kracht zal worden.

Inhoud seminar

Sprekers zullen tijdens het seminar ingaan op de gevolgen van het bovenstaande voor het exporterend bedrijfsleven. Daarnaast vinden deze middag drie rondetafelbijeenkomsten plaats, waarbij exporteurs onderling tips en ervaringen over het zakendoen met Iran uit kunnen wisselen.

Doelgroep

Directieleden, export(area)managers en financiële managers die zaken (willen) doen met Iran.

Programma

Het volledige programma vindt u hier. U kunt hier tevens het aanmeldformulier downloaden. Dit kunt u vervolgens faxen naar T (070) 330 56 56 of opsturen naar: Fenedex, Postbus 90409, 2509 LK in Den Haag.

Kosten

Niet-leden betalen EUR 150,-. Leden van FME en Fenedex ontvangen 50 procent korting en betalen EUR 75,-. Deze bedragen zijn inclusief documentatie en consumpties, maar exclusief btw. Voor betaling ontvangt de deelnemer een nota. Deze dient voor aanvang van het seminar voldaan te zijn.

Annuleren

Bij verhindering kan de plaats worden ingenomen door een vervanger van hetzelfde bedrijf. Deelnamekosten zijn niet verschuldigd wanneer uiterlijk tot tien werkdagen voor aanvang van de eerste cursusdag is geannuleerd. De datum van ontvangst van de schriftelijke annulering is bepalend.

Algemene voorwaarden

Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te 's-Gravenhage onder nummer 40341090. Deze voorwaarden kunnen worden geraadpleegd op http://www.fenedex.nl/ en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Meer informatie

Fenedex, Willemijn Gwanmesia, T (070) 330 56 60, E willemijn@fenedex.nl

Vereniging FME CWM, Micha van Lin
T (079) 353 13 84, E micha.van.lin@fme.nl