Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden Rijksweg en Hoevelakenseweg Terschuur

De gemeente Barneveld start op 20 oktober 2010 met belangrijke wegwerkzaamheden op de Rijksweg en de Hoevelakenseweg in Terschuur. De werkzaamheden op de Rijksweg zijn nodig vanwege de kwaliteit van het asfalt en het aanpassen van de wegbelijning. Op de Hoevelakenseweg worden snelheidsremmende maatregelen getroffen, waardoor de snelheid van het verkeer vermindert. De wegwerkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase start met de Rijksweg aan de oostzijde van Terschuur. De weg wordt in beide richtingen afgesloten.

Snelheidsremmende maatregelen
Op de Hoevelakenseweg zorgt, de bestaande situatie voor te hoge snelheden. De snelheid van het autoverkeer wordt in het nieuwe ontwerp verlaagd door vier nieuwe drempels ter hoogte van de kruispunten Hoevelakenseweg-Middelaar, de Hoevelakenseweg-Ravensgoedseweg, de Hoevelakenseweg Korlaarseweg en door de aanleg van een extra drempel tussen de twee laatstgenoemde drempels. In de laatste fase wordt een vijfde drempel aangelegd ter hoogte van de T-splitsing Klaarwater-Platanenstraat-Oosterdorpstraat.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?
Aannemer Bruil Infra B.V. uit Ede start op woensdag 20 oktober 2010 met de uitvoering van de werkzaamheden. De gemeente verwacht, dat de werkzaamheden uiterlijk 19 november 2010 afgerond. Uiteraard is de planning afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

A. Fase 1 (vanaf 20 oktober t/m 9 november)
In de eerste fase wordt de Rijksweg tussen de Zelderseweg en de Leemweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Zelderseweg, de Peerweg, de Wielweg en de Eendrachtstraat. Fietsers kunnen probleemloos passeren. Aanwonenden kunnen hun percelen bereiken, met uitzondering van de momenten, dat er wordt geasfalteerd. Hierover krijgen aanwonenden rechtstreeks bericht van de aannemer.

B. Fase 2 (tussen 10 en 19 november)
Tijdens de tweede fase worden drempels aangelegd op vier locaties aan de Hoevelakenseweg. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Eendrachtstraat en de Platanenstraat. Fietsers kunnen probleemloos passeren. Aanwonenden kunnen hun percelen bereiken, met uitzondering van de momenten, dat er wordt geasfalteerd. Hierover krijgen aanwonenden rechtstreeks bericht van de aannemer.

C. Fase 3 (tussen 10 en 19 november)
In de laatste fase wordt een drempel op het grondgebied van de gemeente Nijkerk aangelegd ter hoogte van de T-splitsing Klaarwater-Platanenstraat-Oosterdorpstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1. Langzaam verkeer, inclusief fietsers, wordt ter plaatse omgeleid. Voor bus- en hulpdiensten is het niet haalbaar om gebruik te maken van de omleiding. Daarom is besloten om de werkzaamheden grotendeels 's nachts uit te voeren. Overdag kunnen de bus- en hulpdiensten wel gebruik maken van deze route.

Wegwerkzaamheden

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl