Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Agenda

Workshop 'Financiën voor specialisten' (=wachtlijst) Datum: Woensdag 20 oktober 2010
Tijd: 09:30 - 18:00
Lokatie: Grand Kasteel Woerden, Woerden

VOOR COMMISSARISSEN MET ERVARING OP HET GEBIED VAN FINANCIEN, DIE BINNEN DE RVC FINANCIEN IN PORTEFEUILLE HEBBEN OF LID ZIJN VAN DE AUDITCOMMISSIE.

Inhoud
Elke RvC kent één of meer commissarissen met expertise op bedrijfseconomisch gebied, dan wel een auditcommissie die intensiever ingaat op financiële vraagstukken en rapportages. De workshop is gericht op het verdiepen van kennis en inzichten van deze commissarissen op het gebied van financiële sturing en toezicht.

De workshop verdiept uw inzicht in waardebepaling en waardemanagement bij woningcorporaties. Er wordt ingegaan op het beoordelen van investeringsbeslissingen en het monitoren van projecten. De workshop verdiept uw inzicht in kasstroommanagement geeft handvatten voor het toezicht op kasstromen. Er wordt de relatie tussen risico's en de solvabiliteit en liquiditeit van de corporatie besproken en de soorten risico's waar u alert op moet zijn. (Voor verdieping van de kennis in risico's en risicomanagement verwijzen wij naar de VTW-workshop "Risicomanagement" ). Tevens worden nieuwe ontwikkelingen met implicaties voor het financieel beleid van woningcorporaties geschetst, zoals het vernieuwde beoordelingskader van het CFV, het nieuwe belastingregime, nieuwe richtlijnen voor de verslaggeving, plannen voor nieuwe ordening van de sector (brief van der Laan) en het akkoord van Brussel.

In de workshop gaat het niet alleen om kennisoverdracht, maar ook om verdieping van uw inzichten en uitwisseling van ervaringen met elkaar. U wordt in de workshop uitgedaagd om met concrete voorbeelden de theorie praktijk te doen maken. U ontvangt tijdens de workshop een reader met relevante publicaties.

Het betreft een workshop uit de categorie 'Specialisatie' die zich richt op commissarissen met een specifieke functie of taak binnen de raad van commissarissen.


N.B. De workshop heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Bij aanmelding komt u op de wachtlijst.