Gemeente Zoetermeer

Actief met Speelmeer in de herfstvakantie

P Kinderen die in de herfstvakantie het liefst sportief bezig zijn en geen uitdagingen uit de weg gaan zijn bij Speelmeer aan het juiste adres. Sportieve kinderen kunnen kennis maken met Racketlon en er is een instuif waar ieder kind een held wordt met het thema 'Durf jij bij Speelmeer'.

Racketlon: dat is tennis, badminton, tafeltennis en squash in één. Op woensdag 20 oktober staat een gedeelte van sportcentrum Dekker beschikbaar om kennis te maken met de vier racketsporten. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar zijn, van 13.00 tot 17.00 uur, bij sportcentrum Dekker, Scheglaan 12 in Rokkeveen van harte welkom. Aanmelden moet tussen 13.00 en 13.15 uur bij Dekker, de activiteit start om 13.15 uur. Kom dus op tijd en sla een tennisbal, tafeltennisbal, squashbal en een shuttle met ons mee!

Kinderen die gebruik willen maken van de speciale 'Op stap met Speelmeerbus', moeten zich van tevoren aanmelden en betalen EUR 1,-. Op vertoon van de ZoetermeerPas (bij inschrijving) is het gratis. Kinderen die met eigen vervoer gaan hoeven zich niet van tevoren in te schrijven.

Voor inschrijving voor de Speelmeerbus kunnen kinderen tot en met 13 oktober terecht bij de volgende adressen:


* Bibliotheek Seghwaert, Meeuwenveld 3

* Bibliotheek Rokkeveen, Nathaliegang 81

* Bibliotheek Oosterheem, Zanzibarplein 23

Durf jij bij Speelmeer
Speelmeer organiseert op donderdag 21 oktober van 10.00 tot 16.00 uur, in sportcentrum De Veur en VrijeTijdsCentrum Rokkeveen een sport, spel en creativiteitsinstuif waar alles in het teken staat van 'Durf jij bij Speelmeer'. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen meedoen met deze activiteit.

Een dance battle, met een vaart van de hellingbaan afsuizen, een schilderij op canvas maken, springen van de hoge duikplank, in het zwembad over water lopen en spoken zoeken in het spookhuis of griezels tijdens de speurtocht: de ingrediënten om een superheld te worden.

Ook is er een theatervoorstelling van 'Ruwe hondjes', Dries Draaiorgel en een workshop Budo Kai Sei. De kosten voor deze activiteiten zijn EUR 2,75 per kind.

Aanmelden voor beide Speelmeeractiviteiten is niet nodig. ZoetermeerPashouders kunnen gratis meedoen. Meer informatie is te vinden op www.speelmeer.nl.

Speelmeer is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en stichting MOOI om (bewegings-) achterstand bij de jeugd te voorkomen. Speelmeer biedt schoolgaande jeugd laagdrempelige sportieve en creatieve activiteiten ter stimulering van hun ontwikkeling.