Gemeente Meppel


Uitnodiging informatieavond herinrichting Randweg

13-10-2010 -
Tijdens een informatieavond op 20 oktober 2010 zal het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van de Randweg worden gepresenteerd. Daarna is er gelegenheid voor vragen en opmerkingen over het ontwerp. De informatieavond vindt plaats in de aula van CSG Dingstede. Op maandag 20 september is een eerste informatieavond over de herinrichting van de Randweg gehouden. Naar aanleiding van de op en aanmerkingen die toen zijn gemaakt heeft de ontwerper het verder opgepakt en het Schetsontwerp uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp.

Aanleiding
Voor de komst van de Berggierslanden en daarmee de aanleg van de nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg (de Europalaan) was de Randweg een belangrijke ontsluitingsroute voor het verkeer van en naar Industrieterrein Oevers. Dit gebruik heeft indertijd een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van de Randweg. Nu het gebruik van de Randweg is veranderd van een doorgaande route in een weg die vooral door bestemmingsverkeer wordt gebruikt, kan ook de inrichting aangepast worden. Hierin speelt ook mee dat het huidige asfalt van de Randweg versleten is.

Wat gaat er gebeuren?
De inrichting van de Randweg zal zodanig worden aangepast dat de weg beter gaat passen bij de maximaal toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. De asfaltlaag wordt verwijderd en zal worden vervangen door een smallere rijbaan van klinkers. Hierdoor ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld extra groen langs de weg. Daarnaast zal ook het regenwater worden afgekoppeld van het vuilwater-riool, hierdoor zal het regenwater worden afgevoerd naar het grondwater of oppervlaktewater in plaats van naar de rioolwaterzuivering.

Meer informatie
Meer informatie over de Randweg in Overige projecten