Gemeente Gennep


Persberichten

Textielopbrengsten 10.000 voor overstomingen Gelnica Op woensdag 20 oktober overhandigt KICI, textielinzamelaar van de gemeente Gennep, in het stadhuis een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Stichting GESP. De stichting zet dit bedrag in om partnergemeente Gelnica (Slowakije) te ondersteunen. Deze gemeente is in juni zwaar getroffen door overstromingen. Het gemeentebestuur van Gennep heeft onlangs besloten om de volledige textielopbrengsten over 2010 aan dit goede doel toe te kennen.

Het gemeentebestuur van Gennep wil partnerstad Gelnica ondersteunen om de watersnoodramp van juni 2010 te boven te komen. Het college heeft in juli EUR 4.000 toegezegd voor het herstel van de school in Gelnica. Daarnaast werd besloten het bedrag dat burgers doneren aan de Stichting GESP voor Gelnica te verdubbelen tot een maximum van EUR 5.000. Dit betekende een maximale financiële bijdrage van de gemeente voor Gelnica van EUR 9.000. In plaats van dit bedrag heeft het college onlangs besloten de totale opbrengst van textiel over 2010 aan Stichting GESP toe te kennen. De textielopbrengst is minimaal EUR 10.000, maar kan oplopen afhankelijk van hoeveel kleding er wordt ingeleverd.

Textielopbrengsten
De gemeente Gennep heeft sinds april 2010 voor de textielinzameling een overeenkomst met de firma KICI. In die overeenkomst is afgesproken dat jaarlijks de textielopbrengsten gedoneerd worden aan een lokaal goed doel. Het college heeft besloten dat de opbrengsten over 2010 geheel ten goede komen aan de Stichting GESP om Gelnica te ondersteunen. Met dit besluit is er minimaal EUR 10.000 beschikbaar voor de stichting, maar als er in 2010 veel kleding wordt ingeleverd kan dit bedrag hoger uitpakken. Inwoners van de gemeente kunnen de Stichting GESP dus ook subsidiëren door kleding in de ondergrondse kledingcontainers te deponeren.