Gemeente Eindhoven

De BidOnTour bezoekt Henri Dunant sportfestijn
Om extra aandacht te vragen voor de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal in 2018 of 2022, toert de BidOn Tour langs alle speelsteden. Woensdag 20 oktober staat de speciaal ingerichte touringcarbus bij het Henri Dunant Sportfestijn in Eindhoven, een gratis sport en spelmiddag voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Tijdens het Sportfestijn kunnen de kinderen deelnemen aan een voetbaltoernooi en panavoetbal. Ook is er een klimtoren, speleobox, levend tafelvoetbal, een Phoxy springkussen en een PSV snelheidsmeter. De Spelmiddag is van 14.00-17.00 uur en wordt georganiseerd door Sportformule.

Bid Ontour bus

Op 2 december wordt besloten welke land (of landen) de WK mogen organiseren. Daar voorafgaand bezoekt de BidOn Tour alle kandidaat-speelsteden. De bus trok al veel belangstelling in Gent, Heerenveen, Brugge en Antwerpen en gaat de komende weken ook nog naar Rotterdam, Luik, Amsterdam, Enschede en Genk.

Bij de promotiebus kunnen bezoekers informatie krijgen over het WK en kunnen groepjes of individuele voetbalfans een filmpje laten maken van hun `wave' om zo te laten zien dat het WK een feest is voor fans en voetballers. Dat filmpje wordt op de website www.jointhewave.nl geplaatst.