Ingezonden persbericht



MILITAIREN OEFENEN IN ARNHEMSE JUNGLE

Rode baretten Luchtmobiele Brigade volgen fysieke en mentale training in hoge luchtvochtigheid Burgers' Bush ter voorbereiding op trainingsmissie Senegal

Het elfde bataljon van de Luchtmobiele Brigade gelegerd te Schaarsbergen traint deze weken na sluitingstijd in het overdekte tropische regenwoud Burgers' Bush om zich zo natuurgetrouw mogelijk voor te bereiden op een internationale oefenmissie in Senegal. Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo beschikt met Burgers' Bush over een trainingslocatie die de beplanting, hoge luchtvochtigheid en broeierige temperatuur van het Afrikaanse regenwoud nauwkeurig benadert. Professionele sportinstructeurs van de Luchtmobiele Brigade bereiden het elfde bataljon voor op zware fysieke en mentale arbeid onder andere klimatologisch omstandigheden met als doel de acclimatisatieperiode in Afrika te verkorten en eventueel warmteletsel te voorkomen.

Geïnteresseerde media die de oefeningen van de militairen willen bijwonen worden woensdag 20 oktober om 15.45 uur bij de Hoofdingang van Burgers' Zoo verwacht.

Oefenprogramma Luchtmobiele Brigade
Het elfde bataljon van de Luchtmobiele Brigade bereidt zich fysiek en mentaal voor op een grote internationale oefenmissie in Senegal. Het trainingsprogramma is tweeledig. De deelnemende eenheden maken zich zelfstandig de operationele 'skills and drills' eigen. Daarnaast hebben sportinstructeurs van de Luchtmobiele Brigade een speciaal trainingsprogramma geschreven dat ervoor moet zorgen dat de militairen zich bewust worden van de reactie van hun lichaam op het warme weer, de hoge luchtvochtigheid en de fysieke inspanning onder andere klimatologische omstandigheden. Dankzij de oefeningen kan eventueel warmteletsel beter voorkomen worden en wordt de acclimatisatieperiode in Senegal aanzienlijk verkort. Gezien de goede relatie die de Luchtmobiele Brigade en Burgers' Zoo onderhouden, is in gezamenlijk overleg een stevig trainingsprogramma uitgezet in Burgers' Bush. Onder leiding van de sportinstructeurs worden de militairen, allen rode baretten, onderworpen aan een programma dat onder andere bestaat uit hardlopen over de paden van de Bush met en zonder bepakking, push-ups, sit-ups en oriëntatieoefeningen.




Ingezonden persbericht