Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


in de politiek

---

Jongeren in de politiek

19 oktober 2010

49 leerlingen van Scholengemeenschap Reigersbos worden een dagje raadslid. Raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende organisaties zullen op woensdag 20 oktober de leerlingen inwijden in de wereld van de stadsdeelpolitiek.

's Ochtends om 09.00 uur begint hun werkdag als politicus. Na de verschillende presentaties, gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met hun eigen plannen. De opdracht is om per groepje vanuit een gezamenlijk gekozen thema, een plan uit te werken dat betrekking heeft op hun directe omgeving en waar zij een bijdrage aan willen leveren. Het gezamenlijk gekozen thema is `veiligheid'. Om 16.00 uur bepalen de jongeren in een speciale raadsvergadering welk plan het beste is. Voor het winnende plan is EUR1250, - beschikbaar. U bent van harte welkom om de vergadering vanaf de publieke tribune te volgen.

Wegwijs in het stadsdeel
Het project heet `Wegwijs in het stadsdeel' en wordt uitgevoerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Het doel is om jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Daarnaast is het een goede mogelijkheid om jeugdparticipatie te vergroten. Dit is de vijfde keer dat Zuidoost `Wegwijs in het Stadsdeel' aanbiedt.
* Programma
Datum: woensdag 20 oktober van 16.00-18.00 uur
* Locatie:Stadsdeelkantoor / Raadzaal

* Adres:Anton de Komplein 150

* 1102 CW Amsterdam

---