Gemeente Hoorn

Noodmaatregelen voor kademuur Oude Doelenkade

Uit recente metingen blijkt dat de kademuur langs de Oude Doelenkade tussen de Korenmarkt en huisnummer 15 steeds verder verschuift. Het is noodzakelijk om, vooruitlopend op de definitieve renovatie van de kademuur, nu al uit voorzorg het betreffende gedeelte van de kade te verwijderen. De grond achter de kade wordt afgegraven. Hier komt een tijdelijk talud. Verder wordt de kademuur tot de waterlijn afgebroken om verdere verschuivingen te voorkomen. De definitieve renovatie van de kademuur (van de Korenmarkt tot voorbij de Mallegomsteeg) vindt begin 2011 plaats.

Op woensdag 20 oktober gaan de voorbereidende werkzaamheden van start, zoals het verwijderen van de bestrating. Vanaf maandag 25 oktober start de aannemer met het ontgraven en afvoeren van de grond achter de kade en het verwijderen van de kademuur. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf het water en duren ongeveer drie weken.

De rijbaan blijft gewoon open voor het verkeer. Wel is het noodzakelijk om de parkeerstrook voor een deel af te sluiten. Vanaf de Korenmarkt zijn de eerste 8 parkeerplaatsen tijdelijk buiten gebruik.