UPC N.V.

Bridget Maasland opent gloednieuw UPC Center in Dordrecht

Amsterdam, 18 oktober 2010 - Bridget Maasland en Ritchy Drost, CFO van UPC Nederland, openen op woensdag 20 oktober aan het Achterom 1 in Dordrecht op spectaculaire wijze het elfde UPC Center. Dit Center is groter dan de andere UPC Centers en biedt veel ruimte voor de beleving van nieuwe UPC-producten op het gebied van digitale televisie, internet en telefonie.

De UPC Centers bestaan inmiddels ruim 10 jaar. Het eerste Center werd geopend aan de Ceintuurbaan in Amsterdam en het laatste in Eindhoven in 2008.

De dienstverlening in de Centers is steeds meer verbreed van voornamelijk verkoop naar `full service'. Naast verkoop kunnen klanten er namelijk ook terecht voor, bijvoorbeeld, klachtafhandeling en het verkrijgen van informatie over UPC-producten. De Centers beschikken over alle benodigde apparatuur zoals mediaboxen, modems, telefoontoestellen en Kabel Keur accessoires, die steeds belangrijker worden bij het verkrijgen van de optimale internetsnelheid en de juiste beeld- en geluidskwaliteit.

Voorbeeld
Het nieuwe Center heeft 150 m2 vloeroppervlak enn heeft een huiskamer met een speciale bank van het designlabel Moroso, waar men ontspannen tv kan kijken. In het gedeelte van de winkel dat ingericht is als een studio geven de medewerkers van UPC uitleg over de werking van de producten.

UPC wil een voortrekkersrol vervullen bij het informeren van consumenten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale interactieve tv en internet. In deze winkel kunnen klanten dan ook kennis maken met nieuwe producten als HDTV, 3DTV en supersnel internet en online gaming.

Alle producten, waaronder de Mediaboxen, modems, routers en telefoons zijn direct mee te nemen. Klanten kunnen er dezelfde dag nog gebruik van maken. UPC streeft ernaar de komende jaren meer Centers te openen in haar verzorgingsgebied. Jeroen van Nierop, Director Retail van UPC Nederland: "De UPC Centers zijn een steeds belangrijker onderdeel van ons verkoopkanaal. Door de winkels worden we steeds toegankelijker. Daarnaast dragen ze bij aan de merkbeleving van UPC en leveren ze een goed inzicht in de wensen en behoeften van onze klanten. Dit elfde UPC Center is het voorbeeld voor de andere Centers."

De opening vindt plaats op woensdag 20 oktober om 1 uur, aan het Achterom 1 in Dordrecht.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland 1.931.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 828.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 795.000 breedbandinternet abonnees en bedient 679.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 juni 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 57 31
E: mediarelations@upc.nl
W: www.upc.nl