Politie Brabant-Noord

Overval Rijkevoort -De Walsert bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

Rijkevoort-De Walsert, 19-10-2010

Woensdagmorgen 20 oktober worden op de St. Anthonisweg tv-opnames gemaakt voor het onderzoek naar de overval op een woning van de eigenaar van een auto-recyclebedrijf en zijn gezin. Er wordt een reconstructie van de overval gefilmd die maandagavond 25 oktober wordt uitgezonden bij Bureau Brabant en dinsdagavond 26 oktober bij Opsporing Verzocht. In de uitzendingen worden een aantal specifieke vragen gesteld aan het publiek.

Overval

Maandagochtend 6 september j.l. werd het gezin rond 04.30 uur overvallen door meerdere gemaskerde, nog onbekende, mannen. Op dat moment lagen de 43-jarige hoofdbewoner, zijn vrouw en hun vier kinderen te slapen. De overvallers waren op zoek naar geld en bedreigden de bewoners. Tijdens de overval werd de man door de overvallers neergeschoten. Hij raakte hierdoor gewond en is nog steeds herstellende van zijn verwondingen. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met een geldbedrag.

Onderzoek

De politie startte direct na de overval een groot onderzoek. De technische recherche verrichte een intensief sporenonderzoek in het huis, op het perceel en in de directe omgeving daarvan. Ook werden onder meer een passantenonderzoek en buurtonderzoek gedaan en zette de politie lichtkranten in met daarin een getuigenoproep. De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben op dinsdag 7 september en maandag 13 september al kort aandacht besteed aan de zaak.

Getuigen

Het rechercheteam is nog volop bezig met onderzoek en wil door middel van de reconstructie een aantal specifieke vragen stellen aan het publiek. Daarnaast is het team nog steeds op zoek naar eventuele getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze overval. Mensen die nu al informatie denken te hebben kunnen dat melden via: 0900-8844 of anoniem via 'M' : 0800-7000. Daarnaast kan er ook contact opgenomen worden met de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) via het landelijke nummer: 079-3458999.

Uitzendingen

De reconstructie is maandagavond 25 oktober te zien bij Bureau Brabant om18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 26 oktober 2010 om 17.00 uur.

Bij Opsporing Verzocht wordt de overval uitgezonden op dinsdagavond 26 oktober om 21.50 uur op Nederland 1. De herhaling is te zien op woensdagmorgen 10.05 uur op Nederland 2.

Van 26 augustus tot 23 december. Elke dinsdag, 21:50 uur, Ned. 1, 21:50 uur