Provincie Overijssel

Opening rotonde Langeveen (Tubbergen)

19 oktober 2010

Op de provinciale weg N343 tussen Hardenberg en Fleringen is de afgelopen periode nieuw asfalt aangebracht en een nieuwe rotonde aangelegd bij Langeveen (gemeente Tubbergen). Hiermee is de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd. De opening van de rotonde Langeveen en de starthandeling geleiderail N343 is op 20 oktober.

Onder het motto `Overijssel doet meer voor verkeer' werkt de provincie Overijssel aan een versnelde verbetering van de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid op de provinciale wegen. De provincie heeft de meest voorkomende typen ongevallen in beeld gebracht. Eén van deze typen ongevallen betreft het naast de weg raken van het voertuig en het in botsing komen met een boom of andere obstakels. Om deze ongevallen te bestrijden plaatst de provincie een houten-stalen geleiderail om de bomen af te schermen. Uit landschappelijke overwegingen is de keus gevallen op een geleiderail met een houten uiterlijk. Langs de N343 komt een van de eerste geleiderails van Overijssel.

Om beide mijlpalen te markeren gaat gedeputeerde Klaasen, verantwoordelijk voor verkeer en vervoer in Overijssel, samen met wethouder Harmelink de rotonde bij Langeveen openen. Daarna vindt de starthandeling plaats van de aanleg van de geleiderail.