Gemeente Amsterdam stadsdeel West



Feestelijke opening heringericht Corantijnplein

19 oktober 2010
Op woensdag 20 oktober opent portefeuillehouder Abdeluheb Choho het heringerichte Corantijnplein. 's Middags zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen.
Het Corantijnplein in de wijk De Baarsjes is de afgelopen maanden heringericht tot een veelzijdige speelplek. Het wordt niet alleen door de buurtkinderen gebruikt, maar fungeert ook als schoolplein voor de naastgelegen Corantijnschool. Uit vier ontwerpen voor het plein is samen met de buurtbewoners en de Corantijnschool voor dit ontwerp gekozen.

Krajicek Playground

Door een aantal parkeerplaatsen op te heffen is van het plein één geheel gemaakt. De bestaande speeltoestellen zijn verplaatst en de rups is vervangen door een klimtoestel. In de stoeptegels zijn door het aanbrengen van gekleurde tegels nieuwe spellen gerealiseerd, zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet. Nieuw is ook de Krajicek Playground, een speelveld dat voor diverse sporten kan worden gebruikt. De speciale constructie van het hekwerk dempt het geluid van een voetbal tegen het hek zoveel mogelijk. De Krajicek Foundation draagt jaarlijks financieel bij aan extra activiteiten van Sportbuurtwerk op het plein.

Feestelijke opening

De opening van het plein vindt plaats op woensdag 20 oktober, om 12.30.

Van 12.00 tot 14.00 uur zijn er allerlei feestelijke activiteiten voor kinderen, zoals spelletjes, voetbal en ballonnen oplaten. Ook is er een draaiorgel, een poffertjeskraam en een fruitkraam. Om 12.30 uur wordt het plein officieel geopend door portefeuillehouder Abdeluheb Choho.

U bent van harte welkom!

---