Politie Groningen

Woensdag 20 oktober 2010

Provincie Groningen, 20-10-2010

Overval op pizzeria

GRONINGEN Een onbekende man heeft dinsdagavond een pizzeria in de Oude Kijk Int Jatstraat in Groningen overvallen. De overvaller kwam rond middernacht het restaurant binnen. Hij eiste vrijwel direct geld. Hij bedreigde een medewerker van de zaak met een steekvoorwerp. Toen de medewerker weigerde geld af te geven ontstond er een worsteling. Toen een andere medewerker binnenkwam maakte de overvaller zich zonder buit uit de voeten. Hij is nog voortvluchtig. De medewerker raakte door een val tijdens de schermutseling gewond aan zijn ribben. Hij moest naar een dokter. De lengte van de overvaller wordt geschat op ca.1.85 meter met een stevig postuur. Hij droeg een donkergroene jas en een spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen, die omstreeks middernacht iets van de overval en/of de dader hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Trio steelt kauwgomballenautomaat

HAREN De politie heeft dinsdagavond twee mannen en een vrouw ( 33,38 en 19 jaar) uit Haren aangehouden. Agenten regeerden op een melding van een diefstal van een kauwgomballenautomaat bij een cafetaria aan de Anjerlaan in Haren. Direct na de diefstal had de eigenaar zelf al een onderzoekje ingesteld. Op basis van duidelijke signalementen konden dienders de verdachten in een woning in diezelfde straat inrekenen. Bij het doorzoeken van de woning trof de politie de automaat, een hoeveelheid kleingeld en kauwgomballen aan. Het trio is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat in Groningen. De cafetariahouder heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd in de Haddingestraat in Groningen gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,1 Het rijbewijs van de verdachte bleek ook ongeldig te zijn. De bestuurder bleek nog boetes open te hebben staan. De 37-jarige kon de boetes niet betalen, waarop de agenten besloten de auto in beslag te nemen De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt fietsheler

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in de Noorderstationsstraat in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsheling. Politieagenten zagen de Stadjer op een fiets met geopend beugelslot zonder fietssleutel rijden. Na controle bleek dat het vehikel als gestolen gesignaleerd stond. De 19-jarige verklaarde dat hij de fiets had gekregen. De fiets werd op het politiebureau gestald. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt automobilist aan na incident

DELFZIJL De politie heeft dinsdagmiddag op de Weg naar den Dam in Delfzijl een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De Delfzijlster wordt ervan verdacht dat hij met opzet met zijn auto op een 31-jarige bromfietser uit Delfzijl is ingereden. Politieagenten werden door het slachtoffer en enkele getuigen op de plek van de aanrijding aangesproken. Even later kwam de verdachte in zijn auto aanrijden. Hij werd aangehouden en ingesloten in een cel. De politie nam zijn rijbewijs in. Tevens werd zijn auto voor nader technisch onderzoek in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Fietser en auto botsen

T ZANDT Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in t Zandt is dinsdagavond een 68-jarige fietser uit de gemeente Loppersum gewond geraakt. De fietser wilde de Hoofdstraat oversteken om richting Zeerijp te rijden. Hij zag hierbij een 28-jarige automobilist uit t Zandt over het hoofd. De fietser belandde via de motorkap op het wegdek. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Auto in sloot

HOOGEZAND Een 82-jarige man uit Sappemeer is dinsdagavond met zijn auto op de Beverburcht in Hoogezand in een sloot gereden. De Sappemeerster was net weggereden en hij wilde de voorruit van zijn auto schoonvegen. Op dat moment botste hij tegen de stoeprand, waarna hij een sloot inreed. De bejaarde man kon zelf uit zijn voertuig komen. Hij raakte niet gewond. De auto liep waterschade op. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

BAFLO Een 15-jarige fietser is dinsdagmorgen lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval op de Winsumerweg in Baflo. De jongen uit Houwerzijl stak de weg over, maar zag daarbij een 25-jarige automobiliste uit Groningen over het hoofd. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulancepersoneel heeft de fietser gecontroleerd en is even later naar een huisarts gegaan. De politie heeft een registratie gemaakt.

Automobilist ziet fietser over het hoofd

GRONINGEN Een 64-jarige fietsster uit Haren is dinsdagmorgen gewond geraakt op de Verlengde Hereweg in Groningen. Een 43-jarige automobilist uit Hoogezand kwam uit de Vestdijklaan en wilde afslaan. Hij zag daarbij de fietsster over het hoofd. Door de aanrijding raakte het slachtoffer gewond aan haar knie. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Politie controleert vrachtverkeer

MARUM De politie heeft dinsdagmorgen op de A7 bij Marum gecontroleerd op overbelading van vrachtverkeer. Er zijn 19 vrachtwagencombinaties gewogen. 13 combinaties waren zwaarder beladen dan de maximum toegestane massa. In een geval was het nodig dat een bestuurder een deel van zijn lading moest achterlaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de overtreders.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Donderdag controleert de politie op de volgende plaats:

§ N388, tussen Grijpskerk en Boerakker, mobiele controle

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerdedinsdag op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1591, aantal overtredingen: 408, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1052, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Uithuizen, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 1030, aantal overtredingen: 192, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 2723, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 146 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 446, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2660, aantal overtredingen: 122, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur. Daarnaast werden twee personen bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Drie personen werden betrapt op niet handsfree bellen.