Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 10.30 uur

Utrecht, 20-10-2010

Ongeval met letsel

UTRECHT Dinsdagavond vond een aanrijding tussen een fietser en auto plaats.

Rond 19.45 uur sloeg een 58-jarige automobilist (geg.onb.) linksaf op de Mauritiuslaan. Terwijl hij afsloeg zag hij een 57-jarige fietser uit Utrecht over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De man viel en is met een hoofdwond en last van zijn ribben naar het Diakonessenziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep; zakkenrollerij

UTRECHT Dinsdagochtend werd een bejaarde vrouw van haar tas beroofd.

Tussen 11.45 en 12.05 uur deed een 88-jarige vrouw uit Utrecht boodschappen in een winkel aan het Smaragdplein. Bij de vleeswarenafdeling in de winkel werd de vrouw van haar tasje met portemonnee bestolen.

Van de daders is een summier signalement bekend en de politie is op zoek naar getuigen.

Signalement; 2 Oost-Europese vrouwen, beiden ± 20 jaar oud, lang zwart haar en een normaal postuur. De één droeg een bruin/cognac kleurig leren jasje en de ander een kort zwart jasje.

Kunt u meer vertellen over de twee vrouwen neem dan contact op met de politie van district Utrecht stad op 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Rijden met ongeldig rijbewijs

UTRECHT Dinsdagmiddag is een man staande gehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Bij een controle op de Amsterdamsestraatweg hielden agenten rond 15.00 uur een 58-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats staande. Bij de controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man heeft een proces verbaal gekregen.

Getuigenoproep; oplichting

UTRECHT Dinsdagochtend werd een bejaarde vrouw in haar huis opgelicht.

Rond 10.00 uur werd een 87-jarige vrouw opgelicht in haar woning aan de Nolenslaan. Door middel van een babbeltruc was een man in haar woning geweest die de meterstand kwam opnemen. Deze was er echter met haar pinpas vandoor gegaan.

Van de dader is een summier signalement; man, fors postuur, getinte huidskleur, sprak goed Nederlands en droeg een blauwe spijkerbroek en mogelijk een blauw/grijze jas.

De Politie is op zoek naar getuigen, u kunt contact opnemen met de politie van district Utrecht stad via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Algemene verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagmiddag hielden agenten tussen 13.00 en 17.00 uur twee algemene verkeerscontroles op de Marnixlaan en de Amsterdamsestraatweg. Hierbij werden onder andere 9 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder gordel, 2 voor rijden zonder helm en enkele bekeuringen voor gladde banden, een lekke uitlaat en uitstekende delen. Er werd 1 persoon aangehouden omdat deze reed zonder geldig rijbewijs en niet in het bezit was van een paspoort, de man is overgedragen aan de vreemdelingen politie.