Politie Haaglanden

persberichten 20 oktober

Haaglanden, 20-10-2010

Vermoedelijk drugsdealer aangehouden
Den Haag - De politie hield dinsdag 19 oktober rond 12.30 uur een 22-jarige man aan op de Hobbemastraat. Surveillanten hielden een pand in de gaten waarvan het vermoeden bestond dat daar gedeald werd. Zij zagen een man naar buiten komen die ongeveer een minuut binnen was geweest. Bij zijn aanhouding gooide de verdachte een plastic zakje met een witte substantie erin weg, vermoedelijk ging het om harddrugs. Ook gooide de man een weegschaal weg. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen en de weegschaal zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Heler aangehouden
Den Haag Surveillanten zagen dinsdag 19 oktober een man fietsen op een nieuwe fiets, zonder slot. De man (een 62-jarige Hagenaar) werd daarop aangesproken op het Stationsplein. Hij verklaarde dat hij de fiets voor 200 euro op straat gekocht had. De Hagenaar is als verdachte van heling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie nam contact op met de rechtmatige eigenaar van de fiets. De verdachte kreeg een dagvaarding.

Hennep aangetroffen
Den Haag Medewerkers van de Dienst Handhaving van de gemeente Den Haag troffen dinsdag 19 oktober omstreeks 11.30 uur op Theo-Mann Bouwmeesterlaan drie grote zakken met hennep aan. Vermoedelijk is het de telers te heet onder de voeten geworden en dumpten zij de zakken.

Politie zoekt getuigen inbraak woning
Wassenaar - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een woning aan het Wilhelminaplein op maandag 18 oktober. De inbraak vond plaats tussen 16.25 uur en 20.15 uur. Nog onbekenden verschaften zich de toegang door, aan de achterzijde van de woning, op de eerste verdieping een raam te verbreken. Vanuit de woning nam men sieraden weg ter waarde van een aanzienlijk geldbedrag. Bent u getuige geweest van deze inbraak, heeft u wat verdachts gezien of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie maakt eind aan geweldplegingen
Leidschendam Met de aanhoudingen van zes Leidschendamse jongens tussen 10 en 12 jaar heeft de politie een eind gemaakt aan een aantal gewelddadige incidenten. Een jeugdgroep, bestaande uit zes personen, mishandelde bij regelmaat jeugdige kinderen, die van school op weg naar huis waren. In een parkje aan de Leenkamp werden vanaf 6 oktober kinderen tussen 10 en 12 jaar geschopt en geslagen met o.a. een kettingslot. Van één slachtoffer werd de fietssleutel uit de fiets gehaald en weggegooid. Van een ander jongetje werd een bril afgepakt en weggegooid. Een voorbijganger wist te voorkomen dat een mobiele telefoon van een jongetje werd afgepakt. De aangehouden jongens bekenden in oktober vijf keer jongens nabij de school zonder enige aanleiding te hebben mishandeld. De ouders van de minderjarige verdachten werden bij het verhoor betrokken. Zij reageerden allen geschokt op het gedrag van hun kind. Gezien de wel erg jeugdige leeftijd van de dadertjes werd de zaak overgedragen aan het jeugdpreventieteam 12min van Bureau Jeugdzorg. De basisschool van de jongens zal maatregelen nemen om dergelijk gedrag in de toekomst te voorkomen.

Inbraak woning; politie zoekt getuigen
Wateringen Nog onbekenden hebben dinsdag 19 oktober in de middag ingebroken in een woning aan de Spantring. Bij thuiskomst zag de bewoner dat diverse kamers in zijn huis waren doorzocht. Buiten sieraden en de reservesleutel van de auto werd ook een kluis gestolen. Deze kluis bevatte een postzegelverzameling van aanzienlijke waarde. Omdat de inbraak overdag heeft plaatsgevonden acht de politie de kans groot dat er getuigen geweest zijn die een en ander gezien kunnen hebben, zoals het slepen met een kluis. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau op nummer 0800-7000

Politie houdt winkeldief aan
Wateringen Beveiligingspersoneel hield dinsdag 19 oktober omstreeks 17.45 uur in een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg een man aan ter zake winkeldiefstal. De 37-jarige man afkomstig uit Den Haag had gereedschap in zijn kleding verstopt en verliet hiermee de winkel zonder de goederen af te rekenen bij de kassa. Toen de politie de man had overgebracht naar het politiebureau kwamen er stukjes hasj en een portie cocaïne uit zijn zak. Tijdens het verhoor bleek de man zo versuft van het gebruik van verdovende middelen dat het verhoor moest worden afgebroken. De politie maakt voor zowel de winkeldiefstal als voor het bezit van de verdovende middelen proces-verbaal op en zal de verdachte vandaag nogmaals verhoren.

Insluiper overlopen; politie zoekt getuigen
Naaldwijk De politie is op zoek naar getuigen van een insluiping in een woning aan de Kruisweg waarbij geld is buitgemaakt. Maandag 18 oktober omstreeks 14.45 uur werd de meldster opgeschrikt door een manspersoon die haar in de woning tegen het lijf liep. Met de smoes dat hij bij de buren moest zijn verliet de man gehaast de woning. Niet veel later kwam de meldster tot de ontdekking dat er geld en een pinpas uit haar tas waren gestolen. Ook de bewoner die in de voortuin van de woning aan het werk was heeft niemand gezien. De insluiper kan als volgt worden omschreven; een blanke man van ongeveer 20-25 jaar oud, met sluik half lang blond haar tot in de nek met een scheiding in het haar naar rechts. De man sprak vloeiend Nederlands en was in het zwart gekleed met een wit overhemd met zwarte accenten.
Bent u getuige geweest van deze insluiping of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Pijnacker - De politie van bureau Pijnacker / Nootdorp kreeg dinsdag 19 oktober twee meldingen binnen van oudere dames bij wie een man had aangebeld met een smoesje om zo kennelijk de woning binnen te komen. De eerste keer vroeg een man geld dat hij nodig had voor de trein. De 73-jarige vrouw uit de Hesselt van Dinterstraat gaf de man geld en toen is de man vertrokken. In het andere geval bood een man jassen aan en liet de 87-jarige vrouw uit de Stationsstraat de jassen passen. Buiten het geld dat aan de eerste man werd afgegeven wordt er gelukkig niets vermist. In beide gevallen ging het om een man van ongeveer 50 jaar oud die er netjes en verzorgd uitzag. Mensen die het niet vertrouwen mogen altijd met de politie bellen.
Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.
Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Man bijt agent
Delft - Een 50-jarige man uit Schiedam beet 20 oktober omstreeks 02.25 uur een agent nadat hij was aangehouden. De Schiedammer die op de Schoenmakersstraat fietste bleek bij controle nog meerdere boetes te hebben openstaan. De agenten hielden de man aan die zich vervolgens hevig verzette en een van de agenten in zijn arm beet. De betreffende agent deed aangifte. De Schiedammer zit nog vast voor verhoor. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Verwarde man jaagt medewerkers supermarkt stuipen op het lijf Delft Een verwarde man liet medewerkers van een supermarkt aan de Choorstraat dinsdag 19 oktober omstreeks 20.00 uur nogal schrikken toen hij om geld vroeg en tegelijkertijd deed alsof hij uit zijn binnenzak een wapen trok. De man kwam zo bedreigend over dat een medewerker de politie belde. Gewaarschuwde agenten namen geen risico en zagen kans de man direct aan te houden. De aangehouden man (47 jaar) gilde toen hij was aangehouden de hele boel bij elkaar. Aan het bureau bleek het te gaan om een man uit Delft die al vaker de kluts kwijt was geraakt. De man is opgenomen.

Gesnapt tijdens inbraak in auto
Delft Een getuige zag woensdag 20 oktober om 04.55 uur twee mannen inbreken in een auto die geparkeerd stond aan de Herman Gorterhof. De mannen, die in het donker gekleed waren en een soort windjack aan hadden zetten het onmiddellijk op een lopen toen zij in de gaten kregen dat agenten hen hadden betrapt. De agenten zetten de wijk af en zochten naar de twee. Na een achtervolging zagen agenten kans één van hen, een 25-jarige Delftenaar aan te houden. Nummer twee werd even later aangetroffen in een steeg, het bleek te gaan om een 29-jarige Delftenaar. Een bus die op de Herman Gorterhof geparkeerd stond bleek een ingeslagen achterruit te hebben. In de omgeving troffen de agenten gereedschap aan dat aan waarschijnlijk uit de bus afkomstig is. De twee Delftenaren zitten nog vast.

Defect achterlicht laat dieven tegen lamp lopen Zoetermeer De eigenaar van een bedrijfspand aan de Engelandlaan belde 19 oktober in de ochtend de politie om te melden dat er was ingebroken. Bij de inbraak waren er o.a. monitoren en een laptop buitgemaakt. Eerder die nacht rond 02.15 uur controleerden agenten op de Nederlandlaan een auto (met daarin vier mannen) waarvan een achterlicht defect was. De bestuurder kon zich niet legitimeren en vertelde de agenten dat hij een garage zocht omdat de auto waarin hij reed een defect vertoonde. De agenten vroegen de bestuurder om zijn rijbewijs, de man vertelde de agenten dat hij zijn rijbewijs thuis had laten liggen. De bestuurder gaf een valse naam op in de hoop dat de agenten dan niet door zouden hebben dat hij helemaal geen rijbewijs had. Toen agenten in de auto keken zagen ze dat daar een aantal monitoren en laptops lagen. De vier konden geen aannemelijke verklaring geven voor deze spullen. Omdat de agenten het niet vertrouwden hielden zij de vier mannen in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar uit Zoetermeer en Den Haag aan. Later bleek dat er in nog twee andere panden aan de Engelandlaan was ingebroken. De eigenaren deden aangifte van deze inbraken. De vier zitten voorlopig nog vast voor verhoor.