Gemeente Alphen aan den Rijn

Stadspeiling invloed op gemeentelijk beleid

Met Stadspeiling invloed op gemeentelijk beleid

Deze week start voor de veertiende keer de Stadspeiling. Ruim 5.000 inwoners van Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen van 16 jaar en ouder ontvangen een vragenlijst in de brievenbus met vragen over het wonen en leven in de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente hecht grote waarde aan de resultaten uit dit onderzoek. Daar waar nodig kan zij haar beleid aanscherpen.

De Stadspeiling is een tweejaarlijkse inwonersenquête over diverse themas. Deelnemers kunnen zich uitspreken over wat zij ervaren als de meest nijpende problemen, zowel op buurtniveau als op stedelijk niveau. Hiermee krijgt de gemeente een goed beeld van wat inwoners vinden van onder andere de leefbaarheid en veiligheid. Maar er is dit jaar ook aandacht voor vrijwilligerswerk, jeugd en zwerfvuil. En er zijn vragen opgenomen over het nieuwe collegeprogramma van burgemeester en wethouders zodat we vanaf volgend jaar kunnen meten wat de effecten van het nieuwe beleid zijn. Op basis van de resultaten kan het beleid waar nodig aangescherpt worden.

Irischeque
Via een steekproef zijn uit alle inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn ruim 5.000 inwoners van 16 jaar en ouder geselecteerd. Rond 22 oktober ontvangen zij de vragenlijst per post die zowel schriftelijk als via internet kan worden ingevuld. Onder de inzenders worden twintig Irischeques verloot t.w.v. 50.

I&O Research doet het onderzoek in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn. De resultaten van de Stadspeiling zijn naar verwachting begin 2011 bekend.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn