Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 20-10-2010

Ernstige aanrijding

LEERSUM Op dinsdag 19 oktober moest een automobilist uitwijken voor een tegenligger, die gevaarlijk inhaalde. Daardoor botste de automobilist tegen een boom, met twee gewonden tot gevolg.

Rond 16.55 uur reed een 24-jarige automobilist uit Leersum met zijn 53-jarige Leersumse vader over de Rijksstraatweg. Zij zagen dat hen een tractor tegemoet kwam en twee automobilisten haalden de tractor in. De eerste had daar voldoende tijd voor, maar de tweede automobilist zag kennelijk te laat dat de Leersummer hem tegemoet kwamen. De 24-jarige Leersummer zag zich genoodzaakt uit te wijken, verloor daarbij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Door de kracht van de aanrijding gingen de airbags uit en draaide de auto 180 graden. Vader en zoon raakten gewond en werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De veroorzaker van het ongeval, de inhalende automobilist, is niet gestopt, maar is doorgereden. Getuigen noteerden het kenteken, maar de auto bleek op naam van een leasemaatschappij te staan. Daar wordt door de politie contact mee opgenomen.

Gezien de ernst van het ongeval werd de weg tussen de rotonde Darthuizen en het AZC gedurende enige tijd afgesloten. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Verdacht na inbraak

VEENENDAAL - Agenten stelden in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober naar aanleiding van een inbraakmelding een onderzoek in. Daarbij hielden zij twee verdachten aan.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat bewoners van een woning aan het Rimpelmos hadden ontdekt dat er die avond in hun woning was ingebroken. Terwijl agenten naar die woning gingen, keken andere agenten in de omgeving uit naar mogelijke verdachten. Daarbij zagen zij een auto met een Litouws kenteken op de Industrielaan rijden. Zij controleerden de twee inzittenden, Litouwse mannen van 21 en 26 jaar oud. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden de agenten de twee mannen aan en namen de auto voor nader onderzoek in beslag. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de inbraak aan het Rimpelmos.

Vernieling bushokje

RHENEN Agenten hielden dankzij een getuige twee jongens aan het begin van de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober aan voor vernieling van een bushokje.

Rond 0.10 uur zag een getuige dat twee jongens op de Grebbeweg tegen een bushokje stonden te slaan en schoppen. Hij belde 1-1-2 en agenten gingen direct ter plaatse. Daar hielden zij de verdachten, jongens van 16 jaar uit Leersum en Rhenen, aan. Door de vernielzucht van de twee was de verlichting van het hokje gesneuveld. De twee werden naar het politiebureau overgebracht en bekenden de vernieling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole: 30 bekeuringen

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 19 oktober op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 07.00 tot 09.00 uur op de Groeneveldselaan, van 09.30 uur tot 11.15 uur op de Prins Bernhardlaan/Schoolstraat en van 11.30 uur tot 12.15 uur op de Nieuweweg-Noord plaats. Agenten schreven in totaal 30 bekeuringen uit, onder andere voor het niet dragen van de autogordel (18), losliggende lading aanhangwagen (2) en technische gebreken aan een aanhangwagen (4).