Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Jan Terlouw voorzitter Het Glazen Huis 2010 20 oktober 2010 10:54

Het Glazen Huis, de prijs voor de meest transparante woningcorporatie beleeft zijn vijfde jaar. De organisatie heeft Jan Terlouw bereid gevonden om de rol van juryvoorzitter op zich te nemen. Een doorslaggevend argument was het thema van dit jaar: `Verantwoorden over duurzaamheid'.
Het Glazen Huis is gericht op kwaliteitsverbetering van de corporatiesector. Met de prijs willen de initiatiefnemers de thematiek van transparante verslaggeving binnen de corporatiesector onder de aandacht brengen.

Deelname door tweederde van de sector
Evenals in de voorgaande jaren was weer tweederde van de sector bereid om openheid van zaken te geven. De corporaties blijven op grote schaal hun jaarverslag inzenden.
Na vijf jaar kunnen we stellen dat Het Glazen Huis een verankerd verantwoordingsplatform is geworden in de werelden van volkshuisvesting en verslaglegging.
De prijs wordt gedragen door Aedes, PwC, SEV, VTW en de Woonbond.

Eerste selectie: 36 jaarverslagen
De screeningscommissie selecteerde samen met de dragers van Het Glazen Huis de 25 meest transparante jaarverslagen en 11 jaarverslagen die in aanmerking komen voor de themaprijs. Klik hier voor een overzicht van de geselecteerde jaarverslagen.
De beoordelingscommissie zal uit deze keuze vijf jaarverslagen nomineren voor de prijs `Het Glazen Huis'. Drie jaarverslagen krijgen een nominatie voor de themaprijs "Verantwoorden over Duurzaamheid". De jury bepaalt uiteindelijk wie de winnaars zijn.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het jubileumcongres van het KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) `Ticket naar de toekomst' op dinsdag 2 december 2010. Als u het jubileumcongres en de prijsuitreiking wilt bijwonen, klik dan hier. Voor meer informatie over het KWH congres kunt u contact opnemen met KWH.

Wij hopen u allen te ontmoeten op 2 december.