Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 20-10-2010

Proletarisch winkelen

ZEIST - Op dinsdagmiddag 19 oktober ging twee meisjes op zoek naar nieuwe kleding met de bedoeling die niet te betalen. Zij werden betrapt.

Rond 15.40 uur zag een medewerker van een winkel aan de 1e Hogeweg dat meisjes meerdere kledingstukken uit de stellingen pakten en daarmee een pashokje in gingen. Kort daarna kwam het tweetal het hokje weer uit, maar hingen maar enkele kledingstukken terug. Vervolgens liepen zij naar de uitgang, waar zij door de beveiliging werden aangesproken. Het tweetal bleek voor 350 euro aan kleding te hebben gestolen. Zij werden even later aan de politie overgedragen.

Agenten brachten de verdachten, meisjes van 13 en 15 jaar en afkomstig uit Bunnik en Soesterberg, naar het politiebureau over. Zij bekenden beiden de kleding te hebben gestolen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen met slok op

DE BILT - Een automobilist met een stevige slok te veel op, botste op dinsdagmiddag 19 oktober tegen twee geparkeerde autos en een boom.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Dr. Schaepmanweg stond en dat hij meerdere autos had aangereden. Ter plaatse troffen agenten een automobilist in een auto aan met daarachter een caravan. De caravan stond tegen een boom, waardoor de auto niet verder kon rijden. De automobilist, een 47-jarige man uit De Bilt, bleek de nodige alcohol te hebben genuttigd en de agenten hielden hem aan. Hij bleek op de Looydijk een geparkeerde auto te hebben aangereden en ook op de Dr. Schaepmanweg had hij een geparkeerde auto geraakt. De verdachte had zich vervolgens op de Dr. Schaepmanweg met zijn caravan tegen een boom klemgereden, waardoor hij niet meer voor- of achteruit kon.

De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 835 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l. Tegen de Biltenaar is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.