Gemeente Nijefurd



Informatiebord bij herdenkingsmonument in Workum vernield

Het informatiebord bij het herdenkingsmonument in de Thomashof in Workum is het afgelopen weekend vernield. Het informatiebord waarop de namen van de kinderen staan die hebben meegewerkt aan het monument is volledig omgebogen. De gemeente Nijefurd heeft hiervan aangifte bij de politie gedaan. "Degenen die deze vernieling hebben gepleegd, hebben geen idee van waar deze beelden voor staan", aldus loco- burgemeester Eiling.

De herdenkingsbeelden in de Thomashof staan voor onderdrukking, verzet, vrijheid en het gedenken van mensen, die zich voor vrijheid hebben ingezet. Beelden ter nagedachtenis aan degenen die tijdens oorlogen zijn omgekomen. De drie beelden betekenen veel voor hun nabestaanden en voor andere Workumers.

Oproep aan inwoners

Het komt steeds vaker voor dat de dorpen en steden in Nijefurd worden geconfronteerd met vernieling en diefstal. Dit baart de gemeente zorgen die zij wil delen met haar inwoners. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente en de inwoners om hier een halt aan toe te roepen. De gemeente vraagt dan ook aan inwoners als zij iets verdachts zien of daadwerkelijk vernielingen zien plaatsvinden, contact op te nemen met de politie, tel. 0900-8844.