Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 20-10-2010

Gaslek

AMERSFOORT Bij graafwerkzaamheden ontstond op dinsdag 19 oktober een gaslek. Meerdere woningen moesten worden ontruimd.

Rond 15.30 uur waren werklieden met graafwerkzaamheden bezig op de Kortegracht. Daarbij raakte een gasleiding lek. De brandweer en politie gingen ter plaatse. De omgeving werd afgezet en enkele woningen werden ontruimd. Medewerkers van het gasbedrijf gingen ter plaatse en sloten aan twee zijden de gasleiding af, waarna het gat kon worden gedicht. Daarna mochten de bewoners terug naar hun woning. Een machinist van een graafmachine, die in het gat was gezakt, raakte licht gewond. Hij ging op eigen gelegenheid voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Kop-staart

AMERSFOORT Een automobiliste raakte op dinsdagochtend 19 oktober gewond bij een kop-staartaanrijding.

Rond 08.35 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Ringweg-koppel. Op de kruising met de Kattenbroekerweg trok het verkeer voor haar op en zij deed hetzelfde. Zij zag echter te laat, dat er vervolgens geremd werd. De Amersfoortse botste op de auto voor haar, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Soest. Door de kracht van de aanrijding gingen de airbags van de auto van de Amersfoortse uit. Zij werd met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Soestse liep geen letsel op.

Twee keer op één dag betrapt

AMERSFOORT Een winkeldief werd op dinsdag 19 oktober twee keer bij dezelfde winkel op diefstal betrapt. Hij zit vast.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een winkel aan de Leusderweg een man had betrapt op winkeldiefstal. Enkele medewerkers hadden hem daarop aangehouden, waarbij de verdachte zich verzette en door meerdere medewerkers onder controle moest worden gebracht. Agenten gingen ter plaatse en namen de verdachte, een 39-jarige man uit Amersfoort, van het personeel over.

Een winkelmedewerker verklaarde dat de verdachte die ochtend rond elf uur met een tas vol boodschappen zonder te betalen de winkel was uitgelopen en was ontkomen. Nu was hij weer betrapt op diefstal van meerdere spullen. De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Hij bekende beide diefstallen te hebben gepleegd. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.