Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.20 uur

Utrecht, 20-10-2010

Twee mannen aangehouden

BREUKELEN Twee mannen van 38 jaar uit Breukelen zijn aangehouden op verdenking van bedreiging.

De politie kreeg dinsdag 19 oktober omstreeks 14.00 uur een melding dat twee mannen een conflict met elkaar hadden in de Joris Dircksenstraat. Bij de bedreiging zouden mogelijk slag en- of steekvoorwerpen zijn gebruikt.
Wat er precies is voorgevallen en waarom de twee mannen het met elkaar aan de stok kregen, wordt onderzocht. De twee zijn overgebracht naar het bureau en zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Oproep getuige(n)

BREUKELEN De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van het spannen van een draad over de weg waardoor een meisje uit Breukelen (leeftijd onbekend) ernstig gewond raakte en roept getuige(n) op zich te melden.

Het incident gebeurde op woensdag 13 oktober omstreeks 15.30 uur op de Engel de Ruijterstraat ter hoogte van een school. Het meisje kon zelf nog bij de huisartsenpraktijk in Breukelen komen, maar werd daarna met spoed door de ambulance naar het UMC overgebracht. Het meisje heeft in verband met haar verwondingen nog geen aangifte kunnen doen, waardoor de toedracht nog niet duidelijk is.

Iedereen die informatie heeft over dit incident, wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie Breukelen en via het telefoonnummer 0900-8844.

Gevluchte automobilist dankzij politiehond aangehouden

WOERDEN Een 21-jarige automobilist uit Woerden is aangehouden op verdenking van het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politiemensen controleerden hem dinsdag 19 oktober omstreeks 22.25 uur op de Westdam. Echter op het moment dat hij stopte, wist hij de auto te ontvluchten. Hij rende de wijk in achtervolgd door de politiemensen, maar hij raakte uit het zicht. Een politieman kwam samen met zijn surveillancehond ter plaatse en volgde het spoor dat leidde naar een brandgang tussen de woningen gelegen aan de Rijnkade en de Weteringstraat. Daar ging de hond een achtertuin in en werd de Woerdenaar aangetroffen die zich in de struiken had verstopt.

Hij werd meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Controle geslotenverklaring

VINKEVEEN Op dinsdag 19 oktober tussen 16.45 en 17.30 uur is er gecontroleerd op de geslotenverklaring op de Groenlandsekade. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners. 21 Bestuurders kregen een bekeuring. Gezien de aanhoudende klachten zal de politie vaker controleren. De gemeente heeft een bord geplaatst met de tekst Let op extra politiecontrole!