Politie Brabant-Noord

Getuigenoproep: autobranden Vught

Vught, 20-10-2010

Woensdagmorgen zijn er twee autobranden geweest in Vught. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld. Rond 03.00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een autobrand op Klein Brabant. Daar stond een geparkeerde auto in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Rond 05.15 uur kwam een melding binnen van een autobrand op de Lekkerbeetjelaan. Ook hier brandde een auto uit.

De recherche onderzoekt of er een verband is met zes eerdere brandstichtingen in auto's in Vught. Vrijdagavond- en nacht werd er brand gesticht in voertuigen die geparkeerd stonden op: Klein Brabant, de Piacenzastraat en de Antoniusstraat. Zaterdagavond waren drie autobranden op de Antoon van Weliestraat, Emmasingel en Kapellaan.

De politie heeft de afgelopen dagen extra gesurveilleerd en blijft dat doen. Inwoners van Vught worden opgeroepen om verdachte situaties, personen of voertuigen onmiddellijk te melden bij de politie via: 0900-8844 of 112.

Woensdag zal wederom buurtonderzoek verricht worden. Iedereen die denkt meer informatie te hebben over de branden wordt verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844 of anoniem via 'M': 0800-7000.