Gemeente Ede

Nieuwsberichten

woensdag, 20 oktober 2010

Vrijliggende fietspaden voor Renswoudsestraatweg

Door: afdeling Communicatie - Wilma van Wensem

Op maandag 18 oktober begon de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Renswoudsestraatweg. Deze weg wordt veel gebruikt door jeugd die op de fiets naar school gaat. Voor hen, maar ook voor alle andere fietsers, zijn vrijliggende fietspaden een stuk veiliger.

Doorgaande route

De Renswoudsestraatweg is een belangrijke doorgaande route tussen Renswoude en Barneveld en loopt voor een deel over het grondgebied van Ede. Dit betekende dat de aanleg van de vrijliggende fietspaden door de drie gemeenten Renswoude, Ede en Barneveld samen moest worden opgepakt.

Grond verwerven

In Ede moest eerst de noodzakelijke grond worden verworven, langs beide zijden van de weg. Dit is nu gelukt, tot even voor de Walderveense molen. De gemeente is dan ook blij met de positieve houding en welwillende medewerking van mensen die grond hebben afgestaan.

Laatste fase

Dit geeft vertrouwen in de laatste fase, richting de Scherpenzeelseweg in de gemeente Barneveld. Hier moet namelijk nog de benodigde grond worden aangekocht. In de gemeente Renswoude zijn de fietspaden enkele jaren geleden opgeleverd.