Politie Gelderland-Midden

Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing

Publicatiedatum: 20-10-2010 12:17:30

ARNHEM - Op de Huijghenslaan in Arnhem zijn dinsdagmiddag 19 oktober drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Hierbij moest een 22-jarige Westervoortse uit haar auto worden `geknipt'.

De Westervoortse reed rond 16.00 uur over de genoemde weg, gaande in de richting van de Velperweg. Bij de kruising met de Velperweg moest zij stoppen. Achter haar kwam een 36-jarige Velpse automobiliste aangereden. Zij kon niet tijdig remmen en raakte de wagen voor haar. De Westervoortse schoot op haar beurt door en botste tegen de achterzijde van een door een 38-jarige Arnhemmer bestuurde wagen. De Westervoortse werd uit voorzorg uit de auto `geknipt'. Na controle mocht zij weer huiswaarts keren. Zij zou kampen met kneuzingen en spierpijn. (117325)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee mannen aangehouden i.v.m. inbrekerswerktuigen
Publicatiedatum: 20-10-2010 12:17:10

VELP - Twee mannen (25 en 28 jaar oud, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats) zijn in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober aangehouden. De aanhouding houdt verband met aangetroffen inbrekerswerktuigen.

Bij de politie werd gemeld dat twee mannen een rugtas in een tuin in Velp hadden gegooid. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat in de tas onder meer gereedschap lag. De inbrekerswerktuigen werden uit de zak gehaald en de rugzak werd teruggelegd op de plek waar die gevonden was. Even later wisten agenten de twee mannen aan te houden. Het duo zou de tas uit de struiken hebben gehaald en vervolgens zijn weggelopen. (117398)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse automobilist verzet zich

Publicatiedatum: 20-10-2010 12:16:41

ARNHEM - Een 53-jarige Arnhemmer is dinsdagmorgen 19 oktober aangehouden. Een agent wilde de man aanhouden voor rijden onder invloed, maar daar was de man het kennelijk niet mee eens.

De agent reed omstreeks 08.45 uur over de Huissensestraat in Arnhem. Op de rotonde zou hij voorrang moeten krijgen van de Arnhemse automobilist, maar kreeg die niet. Vervolgens zag de agent enkele opmerkelijke zaken, zoals het overschrijden van een doorgetrokken streep en het niet dragen van de gordel. Er werd een stopteken gegeven, maar daar werd geen gehoor aangegeven. De agent zag dat de automobilist het fietspad van de Huissensestraat opreed. Op de Graslaan kon de agent de man passeren en gaf hem wederom een stopteken. En wederom werd er geen gehoor aan gegeven en reed de man verder. Echter, doordat een vuilniswagen op de Margrietstraat afval aan het ophalen was, kon de automobilist niet verder rijden. De agent liep naar de auto toe en sprak de bestuurder aan. Hierbij rook hij een alcohollucht. Aangegeven werd dat de bestuurder zou worden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hierop zou de Arnhemmer te kennen hebben gegeven het daar niet mee eens te zijn. Hij zou zich hebben verzet en geprobeerd hebben de agent te slaan en te schoppen. Met hulp van twee omstanders wist de agent de man aan te houden. De Arnhemmer weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken, tevens kreeg hij een rijverbod van 24 uur opgelegd.
(117057/117083)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser verdacht van heling

Publicatiedatum: 20-10-2010 12:16:10

ARNHEM - Een 28-jarige Arnhemmer is dinsdagavond 19 oktober aangehouden op de John Frostbrug. Agenten zagen de man rijden op een bromfiets. Wat opviel, was dat het voertuig geen achterlicht had en dat een rood verkeerslicht werd genegeerd. De Arnhemmer werd staande gehouden. Controle wees uit dat de brommer als gestolen te boek stond. Vervolgens werd de bestuurder aangehouden op verdenking van heling. (117387)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---