Voedingcentrum


Nominaties Jaarprijs bekend

Op 16 november beloont het Voedingscentrum een gezond initiatief uit de levensmiddelensector met het predicaat "Jaarprijs Voedingscentrum 2010". De genomineerden zijn bekend.

Niet alleen een vakjury beslist welk product de prijs wint, ook Nederland stemt online mee. De winnaar wordt als afsluiter van het Jubileumcongres van het Voedingscentrum in Rotterdam bekendgemaakt.

Gezondere producten, maar ook effectieve en originele manieren om die initiatieven te promoten verdienen stimulans. Daarom heeft het Voedingscentrum de Jaarprijs in het leven geroepen. Dit jaar waren er 30 inzendingen uit de industrie en handel.

De genomineerden zijn:

* Extra mager vlees - Albert Heijn

* Groenten en peulvruchten met 0% toegevoegd zout - HAK B.V.
* Kips' Dora Magere Boterhamworst - Zwanenberg Food Group
* Lassie Toverrijst Extra - Grupo SOS Nederland B.V.

De aanmoedigingsprijs gaat naar:

* Minder suiker in zuivelproducten en fruitdranken - Friesland Campina Benelux

* Danoontje Verse Magere Drinkyoghurt - Danone Nederland B.V.

Stemmen
De 4 genomineerde producten zijn gekozen door een vakjury. Dit jaar kan het publiek mee beslissen wie de winnaar wordt door vanaf 6 november op deze website een stem uit te brengen. Genomineerden krijgen 1 minuut zendtijd waarin zij hun product mogen aanprijzen bij het Nederlandse publiek. Stemmen kan van zaterdag 6 t/m vrijdag 12 november.

De prijs
Boudewijn Breedveld, waarnemend directeur van het Voedingscentrum, overhandigt de prijs aan de winnaar als afsluiting van het Jubileumcongres Voedingscentrum. De winnaar krijgt een jaar lang exclusief recht op het gebruik van het beeldmerk "Winnaar Jaarprijs Voedingscentrum 2010".

Jubileumcongres Voedingscentrum
Het 10-jarig bestaan van het Voedingscentrum wordt op 16 november gevierd tijdens het Jubileumcongres getiteld "Voeding in 2020 - Een gezamenlijke toekomstverkenning". Het Voedingscentrum blikt onder leiding van dagvoorzitter Rob Oudkerk met al zijn partners terug en vooral vooruit: waar staan we nu en waar gaan we naar toe met de thema's gezondheid en duurzaamheid.
Voedingscentrum