Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 oktober 2010

Winkeldievegge aangehouden

Hengelo

Dinsdag 19 oktober is een 34-jarige vrouw uit Oldenzaal aangehouden, nadat zij een winkeldiefstal had gepleegd in een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo. De vrouw had omstreeks 17.30 uur een kledingstuk in haar handtas gestopt en verliet hiermee de winkel zonder deze af te rekenen. De vrouw werd buiten de winkel door beveiligingspersoneel aangesproken. Zij is overgedragen aan de politie en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010094815)

Snelheiscontrole tussen Westerhaar en Vriezenveen Westerhaar/Vriezenveen
Dinsdag 19 oktober is tussen 10.45 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdweg tussen Westerhaar en Vriezenveen. In totaal zijn 19 processen-verbaal uitgeschreven, voor: . Snelheid, 17x
. Verlopen APK, 1x
. Niet handsfree bellen, 1x

Een 51-jarige man uit Almelo heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij met 115 km/u over de Westerveenweg in Vriezenveen was gereden. Hier is een maximum snelheid van 60 km/u toegestaan. De man is aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010094783 / 2010094769)

Beginnend bestuurder met ruim 1,2 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Woensdagmorgen 20 oktober omstreeks 02.30 uur zagen agenten op de Gronausestraat in Enschede een auto met hoge snelheid rijden. Omdat het rijgedrag van de automobilist opviel, hielden de agenten hem staande. De agenten vermoedden dat de bestuurder, een 20-jarige man uit Hengelo, onder invloed van alcohol achter het stuur zat en namen de man daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse ruim 1,2 promille uit. Omdat de Hengeloër beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010094871)

Snelheidscontrole

Agelo

Naar aanleiding van klachten over hoge rijsnelheden tijdens de spits op de Dusinksweg in Agelo, is op deze locatie dinsdag 19 oktober een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal kregen 12 automobilisten een proces-verbaal in verband met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, terwijl hier 30 km/u is toegestaan.

De politie zal op deze locatie vaker snelheidscontroles uitvoeren. (2010094735)

Scooterbestuurder aangehouden
Enschede
Dinsdagavond 19 oktober omstreeks 20.00 uur zagen agenten op de Parkweg in Enschede een scooter rijden zonder verlichting. De agenten hielden de bestuurder staande. De 16-jarige Enschedeër bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, droeg geen helm, voerde geen verlichting en had geen identiteitsbewijs bij zich. De jongen is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd in zijn jas een alarmpistool aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010094830)

Politiebureaus Dinkelland, Losser en Tubbergen op 3 november gesloten Dinkelland/Losser/Tubbergen
Woensdag 3 november 2010 zijn de politiebureaus in Dinkelland, Losser en Tubbergen gesloten. Uiteraard blijft de inzet van de politie in deze gemeenten op 3 november op straat wel gegarandeerd.

De politie benadrukt dat zij altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar is! In noodsituaties via alarmnummer 112 en voor niet spoedeisende zaken via 0900 - 8844. U kunt als Twentse burger tijdens de openingstijden van de verschillende politiebureaus in heel Twente altijd terecht om aangifte doen. Een advies is om vooraf telefonisch een afspraak te maken. Tijdens het maken van de afspraak kan er gezamenlijk worden bekeken waar en wanneer het burger en politie het beste schikt. Het maken van een afspraak kan via 0900 - 8844 (lokaal tarief). Aangifte van eenvoudige delicten kan eveneens worden gedaan via www.politie.nl/twente. Voor actuele Twentse informatie van de politie; zie www.politie.nl/twente.




Politie Twente