Politie Gelderland-Midden

Oplichting door nepglazenwasser in Elst en Lobith
Publicatiedatum: 20-10-2010 12:50:27

ELST - LOBITH - Op dinsdag 19 en maandag 18 oktober is aangifte gedaan van een nepglazenwasser die geld heeft geïnd van een vrouw uit Elst en een vrouw uit Lobith. De werkwijze en het signalement van de nepglazenwasser lijkt in beide gevallen overeen te komen.

Verdwenen met wisselgeld
Dinsdagavond belde een man rond zeven uur aan bij een woning nabij het centrum van Elst. De man vroeg de bewoonster om geld voor het wassen van de ramen. Hij gaf aan een medewerker te zijn van haar reguliere glazenwassersbedrijf. Toen de vrouw het bedrag betaalde, ging de man terug naar zijn busje om wisselgeld te halen, maar verdween vervolgens met het geld.

Een zelfde scenario lijkt op maandag 18 oktober te hebben afgespeeld in Lobith. Daar belde een man aan bij een vrouw om geld te vragen voor het reinigen van de ramen. Hij gaf aan werkzaam te zijn voor het bedrijf dat normaliter de ramen wast van de betreffende woning. De vrouw betaalde de man. Ook in dit geval gaf de man aan wisselgeld te halen uit zijn busje. Hij kwam zijn belofte echter niet na en ging er met het geld vandoor.

Signalement
In beide gevallen werd de dader omschreven als een man van eind twintig of begin dertig jaar oud, met donker haar en een wit overhemd. In beide gevallen werd ook gebruik gemaakt van een rode bestelbus. De politie doet onderzoek naar beide zaken.
(117338 & 117041)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

36 bekeuringen bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 20-10-2010 12:49:59

DRIEL - LOBITH - Als onderdeel van het project Gas Terug heeft de politie afgelopen woensdag 13 oktober verkeerscontroles uitgevoerd in Driel en Lobith. Daarbij werden in Driel 8 bekeuringen uitgedeeld en in Lobith werden 28 bekeuringen uitgeschreven.

In Driel werd `s ochtends tussen half elf en twaalf uur het verkeer gecontroleerd op de rotonde van de Cora Baltussenallee. Tijdens deze controle werden acht bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor te hard rijden en niet-handsfree bellen. Enkele automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van een gordel.

Opgevoerde brommers
`s Middags tussen half een en half drie werd het verkeer op de Loostraat in Lobith gecontroleerd. Deze controle leverde 28 bekeuringen op. Negen bromfietsers kregen een bon omdat ze op een opgevoerde bromfiets reden. De overige bekeuringen werden onder andere uitgedeeld voor te hard rijden, zonder helm rijden, niet-handsfree bellen, het ontbreken van een rijbewijs en onverzekerd rijden. Enkele automobilisten kregen ook een bekeuring voor het niet dragen van een gordel.

Gas terug
Met het project `Gas Terug!' wil de politie de komende tijd in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard de overlast van bromfietsers weer strakker aanpakken. Met doelgerichte controles wil de politie roekeloos rijden, het belasten van het milieu door lawaai en buurtoverlast in de gemeentes terugdringen.
(109103)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontdekt, man aangehouden

Publicatiedatum: 20-10-2010 12:49:32

GENDT - De politie heeft dinsdag 19 oktober rond 11.30 uur in een woning in Gendt een hennepkwekerij aangetroffen. Naast hennepresten en kweekapparatuur, vond de politie ook twee vuurwapens. De eigenaar van de woning, een 42-jarige Gendtenaar, is aangehouden.

De zoon van de Gendtenaar werd op 13 oktober op zijn middelbare school betrapt met een kleine hoeveelheid wiet. Daarbij zou de jongen hebben verklaard dat zijn vader hennep kweekt. De politie besloot daarop een onderzoek in te stellen. Daarbij trof de politie kweekapparatuur met hennepresten aan, alsmede een vuurwapen met enkele patronen en een imitatievuurwapen. De vuurwapens, patronen, hennepresten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De Gendtenaar is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(117190)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---