Gemeente Hoorn

Brandpreventieweken: tweede ontruimingsoefening bij Esdégé-Reigersdaal

Brandweer Hoorn hield op zaterdag 16 oktober een tweede ontruimingsoefening bij Esdégé-Reigersdaal, dit keer was de locatie aan de Leonard Bernsteinhof aan de beurt. De oefening vond plaats tijdens de Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer het voorkomen van brand en wat te doen bij brand extra onder de aandacht.

De Nationale Brandpreventieweken vinden elk jaar in oktober plaats. Het thema van dit jaar is voor bedrijven en instellingen gelijk aan dat van vorig jaar: Ontruimen moet je oefenen. Vorig jaar richtte de brandweer extra aandacht op scholen, dit jaar oefenen zij samen met zorginstellingen. Deze extra aandacht is zeer nuttig, omdat er altijd knel- en verbeterpunten uit een oefening komen. Voor particulieren is het thema dit jaar: Wat doe JIJ bij brand?

brandpreventieweken Ontruimen moet je oefenen Op zaterdag 16 oktober werd er geoefend bij het Leonard Bernsteinhof. Dit is een woonvoorziening voor (jong) volwassen cliënten met een meervoudig complexe handicap en voor cliënten met niet aangeboren hersenletsel. Op vrijdag 30 september oefende de brandweer op de locatie aan de Weeshuistuin van Esdégé-Reigersdaal.

Ook een ontruiming oefenen? Brandweer Hoorn oefent het hele jaar door met bedrijven en instellingen die willen oefenen. Bedrijven en instellingen die samen met de brandweer willen oefenen, kunnen contact opnemen met de afdeling Opleiding & Oefenen van Brandweer Hoorn op telefoonnummer 0229 276819 of een e-mail sturen naar h.warnars@hoorn.nl en n.hulst@hoorn.nl. Voor handige tips kan nu alvast gekeken worden op www.ontruimenmoetjeoefenen.nl

Meer informatie Ook een ontruiming oefenen? Kijk dan op www.ontruimenmoetjeoefenen.nl voor handige tips. Op de website van de Nationale Brandpreventieweken, www.brandpreventieweek.nl staat voorlichtingsmateriaal. Of doe de brandveiligheidstest op www.watdoejijbijbrand.nl