sanQalpa coöperatie scheidt professionals van beunhazen

20/10/2010 14:00

sanQalpa

sanQalpa uit Rotterdam is een onlangs opgerichte coöperatie, waar opdrachtgevers terechtkunnen voor ervaren en gediplomeerde zelfstandige ondernemers, de zogenaamde eenpitters. De coöperatie als samenwerkingsverband heeft, vanwege de enorme toename van ZZP'ers in 2010, plots zijn plaats weer veroverd als waardevolle bedrijfsvorm. Professionele arbeidskrachten worden door sanQalpa gescheiden van de beunhazen. sanQalpa, dat wordt geëtaleerd als keurmerk, streeft naar een omvangrijk landelijk netwerk en biedt verrassend genoeg alle partijen veel voordelen.

sanQalpa coöperatie U.A. is een samenwerkingsverband van ervaren personal assistants, directiesecretaresses en office managers die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. sanQalpa werkt in het hogere segment voor MKB-bedrijven met meer dan 25 werknemers. Professionals van sanQalpa worden ingezet bij specifieke projecten en voor buitenlandse ondernemers die regelmatig in Nederland vertoeven. Deze professionals zijn als lid van de coöperatie direct en breed inzetbaar op zowel project-, fulltime- als parttimebasis. De huidige markt verlangt een flexibele instelling, omdat de klassieke verhouding van werkgever-werknemer achterhaald is. Het concept van een coöperatie sluit naadloos aan bij het toekomstige tijdsbeeld.

Suzanne van der Knaap van Van der Knaap Office Oplossingen vertelt over haar bevindingen als lid van sanQalpa: "Eigen baas zijn en hele fijne zakenpartners hebben; zo voelt het om lid te zijn van sanQalpa. We hebben allemaal onze eigen identiteit en aanpak, maar kunnen van elkaar leren en versterken elkaar. Ook mijn opdrachtgevers plukken hier de vruchten van. Als ik zelf niet beschikbaar ben, kan ik mijn opdrachtgever toch uit de brand helpen door een collega-ondernemer voor te stellen. Heerlijk dat ik kan vertrouwen op de competenties en het serviceniveau van de andere leden."

Ik heb hard professionals nodig, maar waarom zou ik sanQalpa inschakelen?

De kwaliteit van een zelfstandig ondernemer is doorgaans beter dan die van een uitzendkracht. Opdrachtgevers kunnen indien gewenst steeds terugvallen op hetzelfde sanQalpa-lid. Door het ontbreken van de inwerkperiode wordt hierdoor een kostenbesparing gerealiseerd, ook al omdat de tarieven die uitzendbureaus hanteren hoger liggen dan de tarieven van sanQalpa. Door de samenwerking binnen sanQalpa hebben de eenmansbedrijven (de leden) een gezicht gekregen. Dit geeft de opdrachtgever een prettig, vertrouwd en rustgevend gevoel. Met een gerust hart kan het werk uit handen worden gegeven.

Voordelen voor de leden van de coöperatie

sanQalpa is voor de leden een overkoepelend en beschermend orgaan en zij benutten het als hun eigen kwaliteitskeurmerk. sanQalpa administreert voor hen de opdrachtbevestigingen, bewaakt de facturatie en ontfermt zich over de marketingactiviteiten voor haar leden. Het collectieve aspect brengt hen goedkopere verzekeringen, winstdeling en zelfs belastingvoordeel.





http://www.sanqalpa.nl