Gemeente Best

Ruiterroute weer in orde

20-10-2010

De ruiterroute in de bossen in de omgeving van het Joe Mann-monument is door onze afdeling Beheer weer in orde gemaakt. Op de routes zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn laaghangende takken verwijderd en routebordjes geplaatst. Gebruik de routes wanneer u te paard de bossen in gaat. Er wordt op gecontroleerd!

In de bossen rondom het Joe Mann-monument vindt u niet alleen ruiterroutes, maar ook diverse andere recreatieve paden, zoals:
* Wandelpaden

* Gebruiksvriendelijke (verharde) invalidenpaden
* Mountainbikeroute

Gebruik de paden waarvoor ze zijn bedoeld
Er zijn dus recreatieve paden voor diverse soorten recreanten. Gebruik deze paden dan ook waarvoor ze zijn bestemd! Want wanneer ruiters zich bijvoorbeeld op de wandelpaden begeven, kunnen de paarden- hoeven aan deze paden schade toebrengen. Maar ook andersom geldt dat het voor een ruiter op een ruiterpad niet prettig is wanneer hij of zij op dit pad moet uitwijken voor bijvoorbeeld een mountainbiker.

Omdat de routes goed zijn aangegeven, maken wij u erop attent dat er met regelmaat door de BOA's gecontroleerd wordt op het juiste gebruik van de routes.

---