FNV KIEM

250 Thieme-medewerkers kunnen door

woensdag 20 oktober 2010

250 Medewerkers van de Thieme Groep kunnen door. Anne Jan de Graaf: "Uit de Thieme-boedel zijn inmiddels uitgeverij Media Business Press, twee kleinere onderdelen (GPB en PlantijnCasparie IJsselstein) en Thieme Print4U verder gegaan. Bovendien zijn er vergevorderde gesprekken voor een Thieme-onderdeel in het westen van het land, waar 105 mensen werken. Als je dat optelt, kom je tot 250 medewerkers die deel uitmaken van de doorstart."

Duurzame doorstarts
"We krijgen echter wel weer signalen dat voor die laatstgenoemde doorstart weer aanvullende eisen zijn gesteld door de bank. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met de nieuwe eigenaren om de belangen van de medewerkers te verdedigen. Wij willen duurzame doorstarts, zodat medewerkers die meegaan in een doorstart tegen dezelfde voorwaarden als ze eerder hadden, een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Over dat onderwerp hebben wij dinsdag ook een gesprek met de Rabobank gevoerd. We hebben de bank met klem gevraagd om mee te werken aan dat soort duurzame doorstarts. Het antwoord daarop was dat de bank zeker gaat meewerken aan doorstarts waaraan serieuze plannen ten grondslag liggen. Het boedelkrediet is weer met een week verlengd, dus er zijn nog steeds kansen," vervolgt De Graaf.

"Verder werken wij voor alle mensen waarvoor ontslag dreigt aan een van-werk-naar-werk-plan," besluit De Graaf. "Dit plan is vooral gericht op doorstroming naar andere branches. We moeten het voor 1 november indienen bij het ministerie. Verder is er goed nieuws voor de 86 schrijnende gevallen: zij krijgen voor het eind van de week geld van het UWV. "