Centrale Raad van Beroep


CAK moet in bezwaar de aangeleverde gegevens onderzoeken

De Centrale Raad van Beroep oordeelt in een uitspraak van 19 oktober 2010 over compensatie eigen risico. Het Centraal Administratiekantoor B.V. (CAK) moet in de bezwaarprocedure tegen een besluit om aan een verzekerde geen compensatie te geven onderzoeken of de eerder door het adviesbureau aangeleverde gegevens kloppen.

De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht, het burgerlijke en militaire ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht.

Het CAK mag bij de beoordeling van de aanvraag van een verzekerde om compensatie van het eigen risico afgaan op de juistheid van de gegevens van het adviesbureau Vektis B.V. Als een verzekerde later in een procedure met feitelijke gegevens aannemelijk maakt dat de door dat bureau aangeleverde gegevens vermoedelijk onjuist zijn, moet het CAK de juistheid van deze gegevens echter wel onderzoeken.

Een verzekerde komt in aanmerking voor de compensatie van het verplichte eigen risico als hij in de twee opeenvolgende jaren voorafgaand aan het jaar waarop de compensatie betrekking heeft, is ingedeeld in een zogenaamde farmaceutische kostengroep. Die indeling vindt plaats als aan de verzekerde in dat jaar meer dan 180 standaarddagdoseringen van een geneesmiddel zijn afgeleverd.

Utrecht, 20 oktober 2010.


---

----------------------------------

Centrale Raad van Beroep, 19 oktober 2010.
Zaaknummer 09/5987 ZVW, LJN BN9985.

De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht, het burgerlijke en militaire ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht.

Dit is een persbericht op basis van de genoemde uitspraak van de Centrale Raad van Beroep.
Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor eventuele vragen over dit persbericht kunt u zich wenden tot Voorlichting en Communicatie, tel: 030 850 21 12.

E-mail: voorlichting.crvb@rechtspraak.nl
Website
: www.rechtspraak.nl/Gerechten/CRvB

LJ Nummer

BN9985

Zie het origineel
Bron: Centrale Raad van Beroep Datum actualiteit: 20 oktober 2010 Naar boven