Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 20-10-2010

Hennepkwekerij ontdekt bij inbraak: politie arresteert 3 hennepdieven

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdagmiddag 19 oktober melding van een inbraak in een woning aan de Wolzakstraat. Ze arresteerde daarbij twee inbrekers. In het huis bleek een hennepkwekerij te zitten.

De melding kwam omstreeks 16.30 uur binnen. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat er aan de voorzijde van het huis een raam was ingeslagen. De agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse. Een inbreker werd meteen ingerekend toen hij door de voordeur van het bewuste pand naar buiten kwam. Het ging om een 16-jarige jongeman uit Bergen op Zoom. In de woning werd een tweede verdachte gearresteerd, een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom. Vermoedelijk is er nog sprake van een derde verdachte, die kans zag om te ontkomen. Met een
politiehond werd het huis verder doorzocht. Daarbij werden geen andere personen meer aangetroffen. Op de eerste verdieping, naast de badkamer, vonden de agenten een kleine hennepkwekerij. Mogelijk was het de daders daar om te doen. Nader onderzoek en verhoor moet daar duidelijkheid over geven. De bewoner (24) was ten tijde van de inbraak niet thuis. Ook hij wordt verhoord over de aanwezige hennepplantage.

Twee slippartijen op A-59 tijdens noodweer

FIJNAART: De politie behandelde woensdagmorgen 20 oktober 2010 twee blikschade gevallen op de autosnelweg A-59. Beide ongevallen gebeurden rond 11.30 uur toen er sprake was van hevig noodweer.

Een 42-jarige automobiliste reed in haar Toyota reed over de A59 in de richting van Fijnaart, komende uit de richting Rijksweg A17. Door een hevige regenval/hagelbui raakte ze in een slip en reed met de voorzijde tegen de middengeleiding. Haar auto raakte zwaar beschadigd, evenals de vangrail over een afstand van ongeveer 10 meter.
Nagenoeg gelijktijdig verloor ook een 51-jarige automobilist uit Fijnaart de macht over het stuur. Hij reed in zijn BWM over de A59 in de richting Fijnaart, komende uit de richting A17 en ook hij werd overvallen door het slechte weer. Hij raakte met zijn auto in de slip, botste tegen het talud van het viaduct aldaar en kwam op de
vluchtstrook weer tot stilstand.
De beide automobilisten kwamen met de schrik vrij.

Inbraak school: vier computers weg

OSSENDRECHT: De leerlingen van het Mollercollege Zuidwesthoek school zijn gedupeerd door een inbraak. Tussen dinsdagavond 19 oktober 19.30 uur en woensdagmorgen 20 oktober 07.30 uur werd er ingebroken in het schoolgebouw aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan. Daarbij ging de inbreker er vandoor met vier computers uit het computerlokaal. Om binnen te komen sloeg hij een raam in. De politie heeft een aangifte opgenomen en liet de technische recherche een sporenonderzoek
instellen.

Politie onderschept gestolen auto vol softdrugs

ZEVENBERGEN: Een snelle automobilist vestigde dinsdagavond 19 oktober 2010 de aandacht op zichzelf op de A-16. Bij een controle stuitte de politie op een partij van 11 kg softdrugs die op verstopt zat in een geprepareerd geheim compartiment van de kofferbak. Vermoedelijk wilde de man de drugs exporteren.

Omstreeks 22.20 uur zagen agenten van het Joint Hit Team de auto over autosnelweg A-16 rijden. De bestuurder reed circa 20 km/u te snel, wat reden was voor een controle. Bij de afrit Zevenbergschenhoek werd de man naar een parkeerplaats geleid. Omdat de auto naar hennep stonk werd het voertuig nader geïnspecteerd. Daarbij stuitten de agenten op stalen plaat, die op de bodem van de kofferbak was gelast en in de kleur van de auto gespoten was. Verder was duidelijk zichtbaar dat de ruimte voor het reservewiel niet meer op normale wijze bereikbaar was. Er werd contact opgenomen met de Officier van Justitie, die vond dat er nader onderzoek moest plaatsvinden. De auto werd overgebracht naar een politiebureau, waarna de brandweer erbij geroepen werd. Met speciaal gereedschap werd de vast gelaste plaat verwijderd. Onder de plaat zat een geheim compartiment, waaruit 44 zakken hennep van ieder 250 gram te voorschijn kwamen. Verder bleek ook dat de bewuste auto gestolen was en gesignaleerd stond voor de Italiaanse autoriteiten.
De automobilist betrof een 24-jarige Fransman. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en heling cq. Diefstal van de personenauto. De man is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Zijn verdovende middelen werden in beslag genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 20-10-2010 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |