Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Auto-inbraken: laat geen waardevolle spullen achter in uw auto

Krimpenerwaard, 20-10-2010 o In het weekend van vrijdag 15 oktober tot zondag 17 oktober is er bij acht autos in Krimpenerwaard ingebroken. De politie adviseert bewoners om alert te zijn en geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

In Berkenwoude werden autos opengebroken aan de Koningin Jullianastraat, Kerkweg, Dreef en Prins Bernhardstraat en in Schoonhoven aan de Industrieweg. De ruit van de auto werd verwijderd en de daders namen bijvoorbeeld het navigatiesysteem mee en andere waardevolle spullen.

Tips om diefstal uit uw auto te voorkomen Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld, cheques of creditcards. Haal de radio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto. Laat ook geen andere spullen zichtbaar in de auto achter, zoals een boodschappentas of kleding. Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open. Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto. Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt minder ingebroken.