Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20-10-2010

Politie onderzoekt overval woning hoogbejaarde man in Tilburg

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar een woningoverval dinsdagavond in de wijk Wandelbos. Twee onbekende mannen belden rond 20.30 uur aan bij een 81-jarige Tilburger en drongen vervolgens de woning aan de Top Naeffdreef binnen. De hoogbejaarde man werd diverse malen op de grond gegooid en met een mes bedreigd. Hij moest lijdzaam toekijken hoe de overvallers zijn autosleutels pakten en er vervolgens met zijn auto vandoor gingen. De auto, een blauwe Mercedes E240 met het kenteken 11-RG-RH, staat inmiddels internationaal gesignaleerd. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden op 0900-8844. Het slachtoffer heeft zich met pijnklachten in de zij onder
doktersbehandeling moeten stellen.

Automobilist en bromfietser raken rijbewijs kwijt wegens dronken rijden

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is dinsdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man was rond 21.15 uur op de Hasselstraat betrokken bij een verkeersongeval en gealarmeerde agenten lieten hem blazen. Daaruit kwam een score van 790 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Ook een 22-jarige bromfietser uit Waalwijk mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij reed woensdagmorgen rond 02.00 uur zonder helm over de Trouwlaan en werd gecontroleerd. Hij mocht blazen en daaruit bleek dat hij te veel had gedronken.

Politie arresteert verdachte van gewapende overval supermarkt Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein
donderdagavond 7 oktober 2010. Twee overvallers bedreigden kort na 21.00 uur de aanwezige personeelsleden met honkbalknuppels en gingen er met een geldbedrag vandoor. De recherche stelde een onderzoek in en daarin leidde het spoor naar de nu aangehouden verdachte. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller. Op de avond van de overval zelf werd ook een 17-jarige Tilburger gearresteerd. Hij is na drie dagen door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

Agenten controleren kluisjes onderwijsinstelling Oisterwijk

OISTERWIJK: Op verzoek van de directie van een onderwijsinstelling aan de Van Kemenadelaan heeft de politie woensdagmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur een kluisjescontrole uitgevoerd. Dit in het kader van het convenant Veilige School.

Een drugshond snuffelde aan circa 1500 kluisjes, maar daarbij werden geen bijzonderheden aangetroffen. Vervolgens zijn circa 1000 van die kluisjes nog handmatig doorzocht door agenten. In een geval werden twee kogelhulzen gevonden, volgens de kluisjeshouder gevonden bij een schietbaan. De tweede 'bijzonderheid' zat hem in een enorme troep die in een kluisje gevonden werd aan boeken en schoolspullen. De eigenaar daarvan kreeg het dringende verzoek van de schoolleiding om zijn kluisje eens grondig op te ruimen. De controle heeft, volgens de directie en de aanwezige agenten, de nodige indruk gemaakt op de leerlingen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-10-2010 14:41 | © Regio Midden en West Brabant |