Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 20 oktober

Alkmaar, 20-10-2010 o 15.00 uur

Drankrijders

Regio, woensdag 20 oktober 2010.

Het bestrijden van alcohol in het verkeer is een speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. Bekend is dat hier meer drankrijders zijn dan elders in Nederland. De politie controleert 24 uur per dag weggebruikers op alcohol. Bij aanrijdingen, bij grote controles maar ook tijdens reguliere surveillances. Belangrijk doel is om het aantal aanrijdingen met gewonden door rijden met drank op tegen te gaan. De afgelopen 24 uur werden de volgende alcomobilisten aangehouden:

Castricum, woensdag 20 oktober 2010.

Rond 00.20 uur werd op de Geesterduinweg een 49-jarige automobilist uit Castricum aangehouden. Hij blies aan het bureau 400 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Medemblik, woensdag 20 oktober 2010.

Rond 01.20 uur werd op de Oosterdijk een 27-jarige automobilist uit Medemblik aangehouden. Hij blies aan het bureau 600 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen de man

Is vorig jaar ook al eens een proces-verbaal opgemaakt wegens rijden met drank op. Nu is meteen zijn rijbewijs ingenomen.

Alkmaar, woensdag 20 oktober 2010.

Rond 01.20 uur werd op de Kanaaldijk een 46-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden. Hij blies aan het bureau 240 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij is in de afgelopen vier jaar al drie maal eerder aangehouden wegens rijden met drank op. Hij kreeg nu opnieuw een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Man aangehouden na stelen pizzas van koerier

Hoorn, dinsdag 19 oktober 2010.

Een 40-jarige man uit Hoorn werd dinsdagavond rond 21.30 uur aangehouden in zijn woning. Een 17-jarige pizzakoerier had een bestelling doorgekregen voor de Drieboomlaan. Hij zag dat de woning waar hij de twee pizzas af moest leveren leeg en verlaten was. De koerier werd aangesproken door een man die aangaf dat hij de pizzas had besteld. De man wilde dat de bezorger met hem meeliep een steeg in. Daar raakte de 17.-jarige bezorger de man al snel kwijt zonder dat hem geld was overhandigd voor de pizzas. De politie werd gebeld. Een agent belde het telefoonnummer wat opgegeven was bij de bestelling. De man die het nummer beantwoorde gaf zijn naam. Hierdoor kon het adres achterhaald worden waar hij zich bevond. Hij werd in zijn woning aangehouden voor het stelen van de pizzas. Wat zijn rol is geweest bij de diefstal wordt onderzocht en hij is ingesloten in een politiecel.

Rijden zonder rijbewijs

Den Helder, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond 13.15 uur zagen agenten op de Parallelweg een 48-jarige automobilist uit Den Helder rijden. Van hem was bekend dat hij geen rijbewijs heeft. Hij werd aangehouden en van hem is op het bureau een verklaring afgenomen. Daarna is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Lastige klant aangehouden en ingesloten

Alkmaar, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond het middaguur namen agenten van NS-medewerkers op het station een aangehouden 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats over. De verdachte had een NS-personeelslid beledigd en stelde zich recalcitrant op. Hij had twee zakjes wiet bij zich die door de politie in beslag werden genomen. De verdachte kon zich niet identificeren en weigerde mee te werken aan de vaststelling van zijn identiteit. Ook stond hij geen vingerafdrukken af. Daarom is hij in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ongeldig verklaard

Den Helder, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond 20.30 uur hielden agenten op de Brakkeveldweg een 44-jarige automobilist uit Den Helder aan. De man beschikt niet meer over een rijbewijs omdat dit door het Centraal Bureau Rijbewijzen ongeldig is verklaard. Zijn roze papiertje was enkel maanden geleden door de politie ingenomen. De man stond er niet bij stil dat hij een groot risico nam door toch te gaan rijden. Bij het rijden zonder rijbewijs verhaalt de verzekering bij een aanrijding namelijk de schade op de bestuurder.

Aanhouding na burenruzie

Heerhugowaard, woensdag 20 oktober 2010.

Rond 08.00 uur heeft de politie bij een burenruzie aan de Jacques Perklaan een 50-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De man heeft een langslepend conflict met zijn buurvrouw en beschuldigde haar van het dichtlijmen van zijn voordeurslot. Toen agenten erbij kwamen ging de man juist zijn buurvrouw te lijf waarna hij moest worden overmeesterd met behulp van pepperspray. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Val van dak bij schoonmaken goten

Heiloo, dinsdag 19 oktober 2010.

Een 75-jarige bewoner van een huis aan de Ewisweg is rond 15.00 uur bij het schoonmaken van zijn dakgoten van een hoogte van zon vijf meter naar beneden gevallen op het terras. Het slachtoffer is met een hoofdwond en een hersenschudding per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Irish workers weer actief

Alkmaar/Wervershoof, dinsdag 19 oktober 2010.

De politie kreeg in de middaguren een melding over Engels sprekende mannen die klusjes wilden opknappen of gereedschap wilden verkopen vanuit de Aagje Dekenstraat in Alkmaar en de Handelsweg in Wervershoof.

De politie heeft de afgelopen jaren al meer van dit soort meldingen gehad en in de regel gaat het er om dat ze teveel geld vragen voor de diensten die ze aanbieden of de goederen die ze verkopen. Ze houden zich vaak niet aan de gemaakte afspraken. Ze zijn door de politie niet altijd aan te pakken omdat ze in wisselende samenstelling, werken zonder offerte en het vaak gaat om afspraken tussen burgers onderling en oplichting niet altijd te bewijzen valt.

In Alkmaar hebben ze maandag een tuinpad met een hogedrukreiniger schoon gespoten. Ze zouden dat doen voor het flinke bedrag van 400 euro maar toen de klus geklaard was vroegen ze 4000. De eigenaar van het huis heeft ze onmiddellijk weggestuurd maar is bang dat de mannen nog terug komen voor hun geld.

In Wervershoof meldde een man dat twee Ieren hem gereedschap te koop hadden aangeboden op het industrieterrein. De man vertrouwde het niet en is niet met de mannen in zee gegaan.

De politie adviseert om geen zaken met deze Engels sprekende mannen te doen. Voor het kopen van gereedschap of het laten verrichten van werkzaamheden kunt u zich beter wenden tot officiële bedrijven.

Snelheidscontroles

Regio, woensdag 20 oktober 2010.

Er wordt in onze regio vaak snel gereden. Terwijl dit juist nog gevaarlijker is op de Noord-Hollandse wegen. We hebben hier weinig relatief veilige autosnelwegen. De doorgaande wegen in ons gebied kenmerken zich vooral door enkelbaanswegen met bochten en kruisingen. De weggebruiker krijgt te maken met tegenliggers, weinig ruimte naast de wegen om te corrigeren, en obstakels zoals bomen en paaltjes.

Om het aantal verkeerongevallen met letsel terug te brengen, controleert de politie vooral op wegen waar zich ongevallen voordoen. De afgelopen 24 uur werd ondermeer gecontroleerd op de volgende plaatsen:

Hoogkarspel, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 13.00 en 15.30 uur werd een controle gehouden op de Drechterlandseweg daar waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt. Er passeerden 3156 autos waarvan er 69 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u.

Wognum, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werd gecontroleerd op de A.C. de Graafweg, waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 1092 voertuigen. 56 van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

Alkmaar, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 09.00 en 12.00 uur werd gecontroleerd op de Kennemerstraatweg daar waar 50 km/u is toegestaan. Van de 2770 passanten reden er 59 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Heerhugowaard, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 13.30 en 16.00 uur werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Westerweg. Er passeerden 3031 voertuigen waarvan er 37 sneller reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Oosterblokker, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 09.20 en 11.30 uur werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Oosterblokker, binnen de bebouwde kom daar waar 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 370 autos en motoren waarvan er 42 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Burgervlotbrug, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 14.30 en 17.30 uur werd de snelheid van het verkeer gemeten op de rijksweg N9, binnen de bebouwde kom. Er passeerden 3078 automobilisten en motoren. Hiervan reden er 70 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Schoorl, dinsdag 19 oktober 2010.

Tussen 19.00 en 21.00 uur werd bovenstaande controle verplaatst naar een plek op de Rijkweg N9, buiten de bebouwde kom en wel daar waar 80 km/u is toegestaan. Hier passeerden 458 voertuigen waarvan er 50 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 120 km/u.

Hoorn, dinsdag 19 oktober 2010.

In de middaguren werd het verkeer gecontroleerd op de Willemsweg binnen de bebouwde kom daar waar 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 1839 voertuigen waarvan er 342 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.

Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart toegezonden.

Bromfietser onderuit

Niedorp, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond 16.20 uur ging een 17-jarige bromfietser uit Wieringerwerf onderuit op het fietspad langs de N 248. Er lag wat modder uit de berm op het asfalt en hierdoor slipte de jongeman. Hij kwam ten val en raakte licht gewond. Hij werd voor onderzoek door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Hoorn.

Fietsster gewond na botsing met auto

Schagen, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond 12.20 uur was er een aanrijding tussen een 53-jarige automobiliste uit Schagen en een volwassen vrouw op een fiets. De vrouw is afkomstig uit Zwitserland en verblijft tijdelijk in Schagen. Ze kreeg op de kruising Jacob Ruysdaellaan-Frans Halsstraat geen voorrang van de automobiliste. Ze werd met letsel aan haar arm en mogelijk een gebroken knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding na bedreiging conductrice

Hoorn, dinsdag 19 oktober 2010.

Rond 19.00 uur werd een conductrice in de trein bedreigd door een 17-jarige jongen uit Hoorn. Ze sprak hem aan op het feit dat hij zijn voeten op de bank had. Agenten hebben de verdachte overgenomen en vervoerd naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten in afwachting van behandeling van de zaak door de spoorwegpolitie.

Bromfietscontrole: zeven ingevorderde kentekenbewijzen

Schagen, woensdag 20 oktober 2010.

De politie controleert extra op opgevoerde bromfietsen. Daar heeft de politie twee goede redenen voor: bromfietsen leveren veel overlast op en er gebeuren veel ernstige ongevallen met bromfietsen.

De overlast die bromfietsers veroorzaken behoort al jaren tot de top 3 van de ergernissen van het publiek. Maar er gebeuren ook veel ongevallen met bromfietsen. Ruim 20% van de verkeersslachtoffers (20% van de ruim 600 in NHN) in het verkeer valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep brom- en snorfietsen relatief klein is. De meeste ongevallen komen door voorrangsfouten, onvoldoende afstand houden of stuurfouten.

Vanmorgen heeft de politie in totaal 50 brom- en snorfietsen gecontroleerd op de Witte Paal, Menisweg en de Zijperweg.

Daarbij werden zeven kentekenbewijze ingevorderd omdat de voertuigen sneller konden dan 74 km/u. Twee brommers bleven tussen de 50 en 74 km/u en kregen alleen een bekeuring. Verder vielen er nog zes andere bonnen ondermeer wegens het rijden zonder helm.

De politie stuurt een brief naar de ouders van minderjarige bromfietsers die een bekeuring hebben gekregen voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. Op die manier zijn de ouders ook op de hoogte.