Gemeente Overbetuwe

twee projecten.

Overbetuws ondernemersfonds steunt twee projecten.

datum : 13 oktober 2010

De Elster Ondernemersvereniging (EOV) en de combinatie Ondernemerscontact Overbetuwe (OCO)/ Ondernemerskring Midden Gelderland (OMG) kunnen beide een bijdrage aan hun plannen tegemoet zien. Hiervoor hebben zij een aanvraag ingediend bij het Ondernemersfonds Overbetuwe.

De EOV ontvangt ruim 6100 euro voor de uitbreiding van de sfeerverlichting in het centrum van Elst. De combinatie OCO/OMG ontvangt bijna 9000 euro voor het organiseren van een netwerkbijeenkomst, gericht op een betere samenwerking tussen de verschillende ondernemers- en winkeliersverenigingen die Overbetuwe rijk is.

De gemeente Overbetuwe heeft in 2009 een "Ondernemersfonds Overbetuwe" ingesteld. Het fonds bestaat uit middelen van ondernemers, voor ondernemers. Dit fonds is ingesteld omdat ondernemersverenigingen niet altijd voldoende middelen hebben om projecten te financieren. Het fonds biedt groepen van ondernemers mogelijkheden om projecten in te dienen, die een positieve invloed hebben op de lokale economie of leiden tot een lastenverlichting voor ondernemers. Voorwaarde is wel dat ondernemers zelf 50% van de kosten bijdragen.
Projecten dienen te worden ingediend vóór 1 augustus. Een commissie, bestaande uit een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven en de gemeente, adviseert het college van B&W over de ingediende plannen. Voor het jaar 2011 worden ondernemersverenigingen of groepen van bedrijven weer nadrukkelijk uitgenodigd om plannen in te dienen.