Gemeente Overbetuwe

kleedkamers OSC Oosterhout

Vergunning verleend voor sloop kleedkamers OSC Oosterhout

datum : 20 oktober 2010

Gemeente Overbetuwe heeft voetbalvereniging OSC te Oosterhout een sloopvergunnnig verleend om de kantine en kleedkamers te slopen. De sloop vindt plaats om vandalisme tegen te gaan omdat het gebouw niet meer actief wordt gebruikt. Met de sloop van de opstallen wordt tegelijk de water- en stroomvoorziening verplaatst.

Voetbalvereniging OSC maakt vanaf januari 2010 gebruik van een nieuw voetbalcomplex. Het oude complex aan de Oosterhoutsestraat staat al enige tijd leeg. Het complex werd voor de laatste keer gebruikt bij de schoolsportdag in juni en bij het vakantiekinderdorp in augustus.

De afgelopen maanden is de gemeente diverse malen geconfronteerd met allerlei vormen van vandalisme en om die reden wordt de opstallen gesloopt. Zowel de school als het kindervakantiedorp hebben aangegeven dat zij zonder kantine en kleedkamers prima in staat zijn om hun activiteiten te organiseren. Wel hebben ze behoefte aan een stroom- en watervoorziening.

In Oosterhout is een werkgroep (CSO) bezig om rondom het oude voetbalcomplex activiteiten op te starten. Er leven verschillende ideeën o.a. het maken van een ijsbaan of een fietscrossbaan. De werkgroep heeft aangegeven dat zij de velden graag wil behouden.