Gemeente Woudrichem


BusDus on tour in Andel en Giessen

Leden van de jongerenraad, vrijwilligers en jongerenwerkster Maaike Scholten van Stichting de Vleet gingen op donderdagavond 9 september 2010 on tour met de BusDus. De skatebaan te Andel was de eerste locatie waar de bus stopte en jongeren, de 12+-ers, kennis konden maken met het promotieteam van de bus on tour en zijn nieuwe activiteiten. De tweede locatie was de kermis te Giessen wat ook veel publiek trok.

Speciaal deze avond was de aanwezigheid van een geweldige breakdancer. Onder zijn leiding werd de basis van coole moves aangeleerd en uitgevoerd door enthousiaste jongeren. Ook wierpen zij een korte blik in de BusDus, waar een relaxte gezellige sfeer heerst. In de bus kan onder andere muziek gedraaid, maar ook naar tv of dvd gekeken worden. Wat lekkers te snacken en te drinken is hier ook verkrijgbaar.

De BusDus biedt niet alleen gezelligheid maar is ook een plek waar serieuze zaken besproken kunnen worden die onder jongeren leven en die zijzelf onder de aandacht brengen van een lid van de jongerenraad, vrijwilliger of de jongerenwerkster van de BusDus. Zij kunnen dan gastsprekers uitnodigen die verschillende onderwerpen toelichten. Zo kwamen al aan de orde voeding, seksuele voorlichting, loverboys, geldzaken, drank- en drugsgebruik.