Gemeente Eindhoven

Eindhovenaren denken serieus mee over bezuinigingen

De website www.eindhoven.nl/bezuinigen is een week na de lancering volop in gebruik. Er zijn tot nu toe zo'n 250 reacties op het forum binnen. De reacties zijn heel inhoudelijk van aard. Mensen geven er blijk van dat nagedacht is over het onderwerp en over de keuzes waar we voor staan. Diverse wethouders reageren met regelmaat persoonlijk op de ideeën. Gemiddeld blijven mensen 5 ½ minuut op de website. Dat is betekent dat een groot deel van de bezoekers daadwerkelijk geïnteresseerd is in de ideeën en zelf heeft meegedaan in de discussie. Zo'n 75 keer is gereageerd op een idee dat geplaatst is.

Meest opvallende ideeën

Er wordt aangegeven dat de gemeente best minder post mag versturen en meer de digitale kanalen kan gebruiken. Ook minder en korter vergaderen is aangegeven. Een aantal ideeën gaat over het terugdringen van energiegebruik. LED-verlichting wordt hierbij genoemd als mogelijkheid. Om juist geld binnen te krijgen zijn er suggesties binnengekomen om zowel gemeentelijke panden als groenstroken te verkopen. Bewoners geven aan dat zij best een stukje groen wil kopen dat aan hun tuin grenst. Dat levert inkomsten op wat de verkoop betreft, maar ook een vermindering in kosten voor het onderhoud.

De website is nog tot en met 31 oktober geopend. Alle bruikbare ideeën neemt het college van b&w mee in het voorstel aan de raad.