Gemeente Eindhoven

Virtuele samenspraak over HOV2

Via Virtueel Eindhoven zijn de eerste ontwerpen voor het noordelijk deel van de tweede Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn (HOV2) virtueel te bekijken. Bezoekers van de site kunnen door de plannen lopen, vergelijken met de huidige situatie, chatten met andere bezoekers, reageren op forumvragen en vragen of opmerkingen doorgeven aan het projectteam. Meer informatie over de virtuele ontwerpen van HOV2 en een link naar de virtuele omgeving is te vinden op www.hov2.nl.

Dit is de eerste maal dat de gemeente Eindhoven op deze wijze gebruik maakt van een medium om op virtuele wijze plannen aan de burgers te presenteren.

Doel

Voor veel inwoners is het lastig om aan de hand van (2D) tekeningen een voorstelling te maken van zo'n ontwerp er straks in de werkelijkheid uit gaat zien. Door de plannen weer te geven in 3D wordt dit wel meteen zichtbaar. Ook hoopt de gemeente op deze manier inwoners van Eindhoven te bereiken die geen interesse hebben in (of geen tijd voor) het bezoeken van een informatiebijeenkomst. Zij kunnen de plannen thuis, achter hun PC, bekijken op een tijdstip dat hen schikt en meteen reageren. Bewoners die geen PC hebben, kunnen de plannen in Virtueel Eindhoven bekijken tijdens de informatiebijeenkomst over het noordelijk tracédeel van HOV2 in november.