Gemeente Delfzijl

Gemeente Delfzijl neemt deel aan realisatie werk-leerplekken publieke sector

De gemeente Delfzijl wil samen met andere Groningse gemeenten, de provincie Groningen, het UWV, het Alfa-college en Noordpoort werk-leerplekken realiseren in de publieke sector op het niveau van middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

Samen stellen zij zich tot doel om de jeugdwerkloosheid te voorkomen en te bestrijden. Bovendien kunnen leerlingen en trainees op deze manier in een vroeg stadium van hun carrière aangetrokken worden voor deze sector, waar personeelstekorten op langere termijn een belangrijk thema vormt.

GOA-Publiek
Om opleidingen meer te laten aansluiten op een sector of branche wordt meestal een Gemeenschappelijke Opleidings Activiteit (GOA) opgericht. Straks zijn alle deelnemers in de stichting GOA-Publiek vertegenwoordigd. Vooraf aan het besluit tot deelname en oprichting van deze stichting, stelt het college de gemeenteraad van Delfzijl eerst in de gelegenheid om zijn wensen en bedenkingen kenbaar te maken.

Tweehonderd leerplekken
Zodra de GOA-Publiek actief is, zal de eerste concrete opdracht zijn: het creëren van tweehonderd leerplekken voor mboâers en hboâers. Zij komen dan ook in dienst bij de GOA-Publiek. Die neemt het juridische werkgeverschap over, de bijbehorende risicoâs, administratie en de begeleiding. Hiermee ontzorgt de GOA de deelnemende werkgevers en kunnen leerlingen en trainees tegen een gunstig tarief worden uitgeleend.