Gemeente Delfzijl

Gemeente en bedrijfsleven werken samen aan windmolens

De gemeente Delfzijl is met Millenergy een samenwerking aangegaan voor de bouw van maximaal twintig windmolens op de schermdijk. Hiervoor is een planning gemaakt voor inspraak en besluitvorming.

Er is een apart bestemmingsplan gemaakt, met een milieuvergunning en specifieke bouwvergunningen. Ook zal er een apart fonds door de gemeente worden ingesteld en beheerd waarin Millenergy een eenmalige storing doet als duurzaamheidsbijdrage.

Met Groningen Seaports en Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) zal de gemeente in gesprek treden over de verantwoordelijkheid van de betrokken partijen bij eventuele veranderingen in landelijke geluidsregelgeving en de eventuele consequenties ervan voor de ontwikkeling van Oosterhorn en centrum Delfzijl.

Ook zijn afspraken gemaakt dat de uitvoering van het plan âMaritieme Concepten in Beeldâ (Marconi) en de eventuele aanwijzing van de schermdijk als onderdeel van de primaire zeewering voortgang kunnen vinden en geen belemmering ondervinden van de te plaatsen windmolens op de schermdijk.